"Όταν είσαι νέος, έχεις την ομορφιά του διαβόλου" | Η Monica Bellucci εξηγεί γιατί δεν έχει εμμονή με την νεότητα

Η ηθοποιός γιορτάζει σήμερα τα 58α γενέθλιά της και εξηγεί πώς αντιμετωπίζει το χρόνο που περνάει.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Monica Bellucci δεν φοβάται τον χρόνο που περνάει. Δηλώνει ότι δεν έχει εμμονή με την νεότητα και αντίθετα αγκαλιάζει την ηλικία της με τον καλύτερο τρόπο.

Η 58χρονη ηθοποιός σε συνέντευξή της στο περιοδικό των Sunday Times έχει δηλώσει ότι "υπάρχουν πολλές γυναίκες που νιώθουν ελεύθερες να μεγαλώσουν με διαφορετικό τρόπο”. Η σταρ αποφεύγει τη σκληρή γυμναστική και τις αυστηρές δίαιτες και προτιμά να απολαύσει το κρασί της και τη μακαρονάδα της. Κάνει Pilates και διατροφή όταν εργάζεται και προσπαθεί να κρατήσει μια ισορροπία.

Όπως εξηγεί: "Δεν έχω εμμονή. Πάντα ήμουν γυναίκα με καμπύλες, ποτέ πολύ αδύνατη, αυτή ήταν η φύση μου. Και θέλω να μεγαλώσω με γαλήνιο τρόπο”. Η ηθοποιός πρόσθεσε πως "όταν είσαι 50 και 60 δεν έχεις τις ίδιες ανάγκες με την εποχή που ήσουν 20. Αλλάζεις, όπως όταν έρχεται το μωρό σου κι είναι προτεραιότητα. Εμείς ερχόμαστε μετά. Αυτό μας δίνει μια άλλη οπτική”.

Η Bellucci βλέπει το πέρασμα του χρόνου ως κάτι θετικό: "Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στιγμές στη ζωή. Όταν είσαι πολύ νέος, έχεις αυτό που στη Γαλλία αποκαλούν την ομορφιά του διαβόλου, που είναι φυσικό, είναι η ομορφιά της νεότητας, η ομορφιά μια βιολογικής στιγμής στη ζωή σου. Και η ζωή συνεχίζεται. Το σώμα μεγαλώνει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Την ίδια στιγμή, όμως, είμαστε τυχεροί γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε μακροζωία. Όσο το σώμα χαμηλώνει, η ψυχή μεγαλώνει”.

Η Monica έχει αποκτήσει δύο κόρες, την 18χρονη Deva και την 12χρονη Leonie, με τον πρώην σύζυγό της, Vincent Cassel, με τον οποίο χώρισε το 2013. Όπως λέει για τη σχέση της με τον ηθοποιό: "Έχουμε χωρίσει εδώ και καιρό, αλλά όταν είσαι γονιός είσαι γονιός για πάντα. Είναι όμορφο να έχουμε μια σχέση για τα παιδιά όταν μπορούμε”.

Ως μαμά κοριτσιών, η Bellucci θέλει να τους μάθει ότι δεν χρειάζεται να είμαστε σε συνεχή πάλι με τους άντρες: "Σήμερα έχουμε το θάρρος να πούμε πράγματα γιατί υπήρξαν γυναίκες που το έκαναν πριν από εμάς, αλλά ταυτόχρονα δεν πιστεύω σε έναν πόλεμο ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες. Πιστεύω ότι πρέπει να βρούμε ένα κοινό έδαφος επικοινωνίας. Δεν θέλω να διδάξω στις κόρες μου να έχουν μίσος, δεν μας φέρνει τίποτα”.

Διαβάστε Επίσης