Η Lady Gaga χρειάστηκε ψυχιατρική υποστήριξη ενσαρκώνοντας την Patrizia Reggiani

Η ακραία μέθοδος που ανάγκασε τη Lady Gaga να έχει πάντα μαζί της στα γυρίσματα μία νοσοκόμα.

Η ενσάρκωση της Patrizia Reggiani για τη Lady Gaga στην ταινία "House of Gucci" ήταν μία πρόσκληση, όχι τόσο για τα βραβεία που θα ακολουθούσαν - η καλλιτέχνης έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα- όσο για τον τρόπο που θα υποδυόταν τη δολοφόνο και πρώην σύζυγο του Maurizio Gucci. 

Διαβάστε Επίσης

Όπως είχε δηλώσει η Gaga σε πρόσφατη συνέντευξή της, χρησιμοποίησε την τεχνική method acting, κατά την οποία, από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα γυρίσματα και για μήνες, η ίδια δε βγήκε από τον ρόλο και την περίφημη προφορά, ακόμα και όταν γύριζε στο ξενοδοχείο. Από την άλλη, προκειμένου η τραγουδίστρια και ηθοποιός να καταφέρει να γίνει η "μαύρη χήρα", χρειάστηκε να ανασύρει μνήμες και άσχημα συναισθήματα από την τραυματική εμπειρία του βιασμού της σε ηλικία 19 ετών, ώστε να φέρει λίγο από το δικό της σκοτάδι, στην ήδη δυσοίωνη ιστορία της Reggiani. 

Συνεπώς, η Gaga χρειάστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων να έχει πάντα μαζί της μία νοσοκόμα με εξειδίκευση στην ψυχιατρική για να τη βοηθάει όταν η ηθοποιός ξεπερνούσε τα όρια. Μάλιστα, η ίδια είχε δηλώσει για τη μέθοδο: "Ένιωθα πως έπρεπε να το κάνω. Ήταν πιο ασφαλές για μένα. Γι'αυτό ήμουν συνέχεια η Patrizia. Πάντα μιλούσα με προφορά. Ακόμα κι αν δε μιλούσα για πράγματα που δεν είχαν σχέση με την ταινία. Ακόμα ζούσα τη ζωή μου και το έκανα μέσα από εκείνη".

Όμως για την ακραία αυτή προσπάθειά της, που την ανάγκασε να ζητήσει υποστηρίξη, η Lady Gaga προτρέπει τους υπόλοιπους ηθοποιούς να μην το κάνουν. "Δε νομίζω πως οι ηθοποιοί πρέπει να πιέζουν τους εαυτούς τους σε αυτό το όριο. Και αναρωτιέμαι συνέχεια γιατί το κάνω αυτό. Έχω κάνει κάποια ακραία έργα τέχνης μέσα από την καριέρα μου - τα πράγματα που έχω βάλει να περάσει το σώμα μου, το μυαλό μου", είπε χαρακτηριστικά.

Και παρόλη την προσπάθεια και το ζήλο που επέδειξε, η ερμηνεία της έπεσε στη διχογνωμία του κοινού και των κριτικών, με πολλούς από τους τελευταίους να βρίσκουν την ενσάρκωση βαρετή και απαράδεκτη, όπως και τις ερμηνείες των Al Pacino και Jared Leto. 

Διαβάστε Επίσης