Το δώρο που χάρισε η πριγκίπισσα Άννα στην πριγκίπισσα Diana τα πρώτα της Χριστούγεννα στο Παλάτι

Η νεαρή Diana βρέθηκε σίγουρα προ εκπλήξεως, όπως ο καθένας άλλωστε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Είναι γνωστό πως η βρετανική βασιλική οικογένεια φημίζεται για τις περίεργες και ασυνήθιστες παραδόσεις που ακολουθεί πίστα εδώ και δεκαετίες την περίοδο των γιορτών. Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή, όπου οι royals της Βρετανίας περνούν οικογενειακές διακοπές κάθε χρόνο στην ίδια τοποθεσία, που δεν είναι άλλη από την εξοχική κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, στο κτήμα Sandringham. Τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας, ωστόσο, δεν επέτρεψαν στη βασιλική οικογένεια να βρεθεί σύσσωμη και να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.

Οι καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες διακοπές και η διαδικασία διακόσμησης της εξοχικής κατοικίας, το στόλισμα τριών ελάτων στην Μαρμάρινη Αίθουσα κατά την παραμονή της 25ης Δεκεμβρίου, η αποστολή 750 card postal με την βασιλική οικογένεια να ποζάρει κάθε χρόνο στην ίδια θέση, είναι μερικές μόνο "αλλόκοτες" συνήθειες που έχει υιοθετήσει η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου. Μάλιστα, η πολυαναμενόμενη βιογραφική ταινία της πριγκίπισσας Diana "Spencer", παρουσιάζει μια ακόμα χριστουγεννιάτικη "ιδιοτροπία" της βασίλισσας, σύμφωνα με την οποία, οι καλεσμένοι υποβάλλονται σε "υποχρεωτικό" ζύγισμα, τόσο κατά την άφιξη τους στο χριστουγεννιάτικο δείπνο, όσο και κατά την αποχώρηση τους, ώστε η μονάρχης να βεβαιωθεί πως οι προσκεκλημένοι της τρέφονται καλά.

Μεταξύ των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων που ακολουθεί η βασιλική οικογένεια εντάσσεται και η ανταλλαγή δώρων. Το έθιμο των δώρων, που οι περισσότεροι ακολουθούν, αν και φαινομενικά μοιάζει υπόθεση απλή, για τους royals δεν είναι καθόλου, καθώς έχουν βάλει στόχο να χαρίζουν κάθε χρόνο στα αγαπημένα τους πρόσωπα δώρα "αστεία και φθηνά". Παρόλο που περιμέναμε να ανταλλάσουν λαμπερά κοσμήματα και ακριβά αξεσουάρ, εκείνοι έχουν επιλέξει να αγοράζουν αντικείμενα που απλώς θα χαρίσουν άφθονο γέλιο. Αυτό ακριβώς συνέβη το 1981, όταν η νεαρή τότε πριγκίπισσα Diana βρέθηκε για πρώτη φορά καλεσμένη της βασιλικής οικογένειας, προκειμένου να περάσει μαζί τους τις γιορτές. Προφανώς ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είχε μιλήσει ποτέ στην Lady Di για την παράδοση των αστείων δώρων και εκείνη αγόρασε στην κουνιάδα της, πριγκίπισσα Άννα, ένα ζεστό πουλόβερ από κασμίρ. Με την σειρά της η πριγκίπισσα Άννα χάρισε στην νεαρή πριγκίπισσα μια θήκη για να τοποθετεί μέσα χαρτί υγείας στο μπάνιο.

Όπως ήταν φυσικό, η αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας έμεινε έκπληκτη - όπως ο καθένας μας άλλωστε - με την "αλλόκοτη" χειρονομία της πριγκίπισσας Άννας, ωστόσο προσπαθώντας να καταλάβει λίγο καλύτερα την οικογένεια του μελλοντικού της συζύγου, την επόμενη χρονιά χάρισε στην δούκισσα της Υόρκης, Sarah, ένα λεοπάρ πατάκι μπάνιου. Και κάπως έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ίσως τελικά οι royals να μην διαφέρουν και πολύ από τους κοινούς θνητούς.

Πηγή: womantoc.gr

Διαβάστε Επίσης