Meghan Markle | Οι εκδότες της Mail on Sunday παραδέχτηκαν την ήττα τους και θα πληρώσουν αποζημίωση στη δούκισσα

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με την ανακοίνωσης και τα αρνητικά σχόλια στα social media.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι εκδότες της βρετανικής εφημερίδας The Mail on Sunday και MailOnline συμφώνησαν να δώσουν αποζημίωση στη Meghan Markle μετά τη δικαστική τους ήττα στη δίκη για τη μήνυση που τους είχε κάνει η δούκισσα του Sussex.

Η Markle είχε μηνύσει την εφημερίδα για τη δημοσίευση της επιστολής που είχε γράψει στον πατέρα της, Thomas Markle, και το δικαστήριο θεώρησε ότι η Associated Newspapares οφείλει να αποζημιώσουν τη δούκισσα αλλά και να συμπεριλάβει στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης.

Σύμφωνα με το δικασρτήριο, η Meghan Markle "είχε μια λογική προσδοκία ότι το περιεχόμενο του γράμματος θα παράμενε ιδιωτικό" ενώ "τα άρθρα της Mail ανακατεύτηκαν με αυτή τη λογική προσδοκία". Η εφημερίδα τελικά δημοσίευσε την ανακοίνωση ανήμερα της ημέρας των Χριστουγέννων, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά στα social media με πολλούς να σχολιάζουν ότι οι εκδότες επέλεξαν την πιο "ήρεμη" δημοσιογραφική μέρα για να δημοσιεύσουν την ήττα τους.

Μετά την νίκη της, η Meghan δημοσίευσε μια ανακοίνωση που ανέφερε μεταξύ άλλων πως "αυτή η νίκη δεν είναι για μένα, αλλά για όποιον έχει φοβηθεί να παλέψει για ό,τι δεν είναι σωστό. Ενώ αυτή η νίκη δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο, αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι ότι πλέον είμαστε θαρραλέοι αρκετά για να επαναπροσδιορίσουμε τη βιομηχανία των tabloids που κάνει τους ανθρώπους να είναι σκληροί και επωφελείται από τα ψέματα και τον πόνο που προκαλούν. Από την πρώτη μέρα, χειρίστηκα αυτή τη μήνυση σαν ένα απαραίτητο μέτρο του καλού εναντίον του κακού".

Διαβάστε Επίσης