Πώς η Olivia de Havilland και ο σύζυγός της ενορχήστρωσαν τη γνωριμία της Grace Kelly και του πρίγκιπα Rainier

Η πρωταγωνίστρια του "Όσα παίρνει ο άνεμος" ήταν η "προξενήτρα" του βασιλικού ζευγαριού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αν και ο γάμος της Grace Kelly και του πρίγκιπα Rainier δεν ήταν τόσο παραμυθένιος όσο φαινόταν στο κοινό, η ιστορία γνωριμίας τους μέχρι σήμερα εξακολουθεί να μοιάζει ως ένα απόσπασμα ρομαντικού μυθιστορήματος. Και αν η χρυσή ηθοποιός του Hollywood, Olivia de Havilland, δε βρισκόταν την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο μέρος, τότε το βασιλικό ζευγάρι μπορεί να μην είχε συναντηθεί ποτέ. 

Διαβάστε Επίσης

Η πρωταγωνίστρια της οσκαρικής ταινίας "Όσα παίρνει ο άνεμος", που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 104 ετών το 2020, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ξεκίνημα της σχέσης της Kelly με τον πρίγκιπα του Μονακό. Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε και "προξενήτρα", αφού η ίδια και ο σύζυγος της ήταν εκείνοι που κανόνισαν την πρώτη συνάντησή τους. 

Olivia de havilland - Pierre Galante
Η Olivia de Havilland και ο σύζυγός της, Pierre Galante

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν ως μία ιδέα του συζύγου της de Havilland, Pierre Galante, που ήταν αρθρογράφος του περιοδικού Paris-Match. Το νεόνυμφο ζευγάρι βρισκόταν στο ίδιο τρένο με την Grace Kelly, το οποίο είχε προορισμό τις Κάννες με αφορμή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με τον Galante να θεωρεί πως μία συνάντηση μεταξύ του πρίγκιπα και της ξανθιάς καλλονής θα ήταν ένα επιτυχημένο πρωτοσέλιδο και φυσικά ένα καλό ματσάρισμα. 

Αφού, λοιπόν, έλαβε και την έγκριση και τις ευλογίες του αρχισυντάκτη του, η Olivia de Havilland ήταν εκείνη που την προσέγγισε και τη ρώτησε αν ήθελε να συναντήσει τον πρίγκιπα Rainier. Η μέλλουσα πριγκίπισσα του Μονακό, ευγενική και συνεσταλμένη που ήταν, αρχικά ήθελε να πάρει άδεια από την MGM για τη συνάντηση, όπως θυμάται η de Havilland. Πού να ήξερε, όμως, το στούντιο πως με το ναι του θα σήμανε την αρχή του τέλους της καριέρας της Kelly, που αποτελούσε χρυσωρυχείο για εκείνους. 

Και έτσι έγινε. Η συνάντηση κανονίσθηκε για το απόγευμα της Παρασκευής στο Παλάτι του Μονακό, λίγο πριν από την επίσημη δεξίωση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Εντέλει, το ραντεβού τους στέφθηκε από τέτοια επιτυχία, που ο πρίγκιπας Rainier κατέληξε να ξεναγεί την πρωταγωνίστρια του Hollywood στον προσωπικό του ζωολογικό κήπο.

Grace Kelly - Rainier

7 μήνες αργότερα, το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τα Χριστούγεννα του 1955,κάνοντας την επίσημη ανακοίνωση τον Ιανουάριο του νέου έτους στο πατρικό σπίτι της Kelly στη Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε Επίσης