Έφυγε από τη ζωή ο Sidney Poitier

Υπήρξε ο πρώτος Αφροαμερικανός ηθοποιός που τιμήθηκε με Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου, το 1963.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο ηθοποιός Sidney Poitier, ο πρώτος Αφροαμερικανός που τιμήθηκε με Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για την ταινία "Κάτω από το βλέμμα του Θεού" το 1963, απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών.

Την πληροφορία, που μετέδωσαν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών των Μπαχαμών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με καταγωγή από  τις Μπαχάμες, ο  Poitier πήρε αμέσως μετά τη γέννησή του αμερικανική υπηκοότητα αφού γεννήθηκε απροσδόκητα στο Μαϊάμι όπου βρίσκονταν οι γονείς του τον Φεβρουάριο του 1927.

Μεγάλωσε στις Μπαχάμες, αλλά μετακόμισε στην Αμερική όταν ήταν 15 ετών, και έπαιξε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στον κινηματογράφο μόλις ένα χρόνο αργότερα στο Blackboard Jungle, το 1955.

Έφυγε από τη ζωή ο Sidney Poitier

Το 1963 έγινε σύμβολο των Αφροαμερικανών ηθοποιών όταν κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Πολλά χρόνια αργότερα, το 2001, όταν ο Denzel Washington έγινε ο δεύτερος μαύρος που κέρδισε το Όσκαρ Α΄ Αντρικού Ρόλου για την ταινία Training Day, το παρέλαβε λέγοντας: "Πάντα θα σε κυνηγάω, Sidney. Πάντα θα ακολουθώ τα βήματά σου. 

Συνεχίστε την ανάγνωση στο madamefigaro.gr