"Συμπρωταγωνιστής μου είχε πει ότι ήμουν πολύ μεγάλη για να υποδυθώ την κοπέλα του" | Η Geena Davis κατακρίνει τον ηλικιακό ρατσισμό του Hollywood

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για το πώς είναι να μεγαλώνεις στο Hollywood ως γυναίκα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Geena Davis, η ηθοποιός που είχε γίνει ευρέως γνωστή για τον ρόλο της στο ‘Thelma and Louise’ στο πλευρό της Susan Sarandon, μίλησε για το πως είναι να μεγαλώνει μια γυναίκα στο Hollywood που δεν έχει αποβάλει ακόμα από τους κόλπους του τον ηλικιακό ρατσισμό.

Μιλώντας στο podcast της Allison Kugel, η Davis αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή ένας συμπρωταγωνιστής της θεώρησε ότι είναι πολύ μεγάλη για εκείνον: "Είναι τόσο παράξενο και τόσο συνηθισμένο. Κάποιος συγκεκριμένος ηθοποιός με τον οποίο έκανα μια ταινία είχε πει ότι είμαι πολύ μεγάλη για να υποδυθώ την κοπέλα του και τότε ήμουν 20 χρόνια νεότερή του", είπε.

"Οι γυναίκες βρίσκονται στο απώγειο στα 20 και στα 30 και οι άντρες στα 40 και στα 50 όσον αφορά στους ηθοποιούς. Οπότε οι άντρες ηθοποιοί θέλουν να φαίνονται νεότεροι από ό,τι είναι και θέλουν να αρέσουν σε νεότερους ανθρώπους, οπότε θέλουν πάντα ένα συμπρωταγωνιστή που είναι νέος. Για αυτό συμβαίνει αυτό και για αυτό οι γυναίκες δεν βρίσκουν ρόλους μετά τα 40 και τα 50. Γιατί τις θεωρούν πολύ μεγάλες για να είναι το ρομαντικό ενδιαφέρον κάποιου".

Η ηθοποιός τόνισε ότι μόλις το 20% των χαρακτήρων που βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη είναι γυναίκες άνω των 50 ετών και οι περισσότερες από αυτές έχουν πολύ μικρούς ή ασήμαντους ρόλους.

Η Davis που έχει βραβευτεί με Όσκαρ, δήλωσε επίσης ότι μετά την επιτυχία της οι σκηνοθέτες την αντιμετώπιζαν διαφορετικά, αφού "ήθελαν να με βάλουν στη θέση μου" ώστε να μην έχει υπερβολικές απαιτήσεις, κάτι που-όπως είπε-δεν θα είχε αντιμετωπίσει εάν ήταν άντρας.

Διαβάστε Επίσης