Αντιμέτωπος με δίκη ο πρίγκιπας Andrew | Το δικαστήριο δεν απέρριψε την μήνυση της Virginia Giuffre

O γιος της βασίλισσας Ελισάβετ θα πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης απέρριψε την αίτηση των δικηγόρων του πρίγκιπα Andrew για απόρριψη της μήνυσης για σεξουαλική επίθεση που του είχε κάνει η Virgina Giuffre. Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ ίσως χρειαστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στη δίκη που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2022 έως τον Δεκέμβρη του 2022.

Όπως είπε ο δικαστής Kaplan "η καταγγελία της κυρίας Giuffre δεν είναι ούτε ακατάληπτη, ούτε ασαφής, ούτε διφορούμενη. Υποστηρίζει διακριτά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε συγκεκριμένες συνθήκες σε τρεις αναγνωρίσιμες τοποθεσίες".

Διαβάστε Επίσης

Το Παλάτι δεν θέλησε να σχολιάσει καθόλου επί νομικών θεμάτων, όπως είπε χαρακτηριστικά. Οι δικηγόροι του πρίγκιπα Andrew είχαν ζητήσει από τι δικαστήριο να απορρίψει τη μήνυση της Giuffre καθώς η ίδια είχε κάνει ένα διακανονισμό 500 χιλιάδων δολαρίων με τον Jeffrey Epstein υπογράφοντας να μην μηνύσει κανέναν άλλο πιθανό κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η Giuffre ουσιαστικά είχε συμφωνήσει να μην μηνύσει κανέναν άλλο σχετικά με την υπόθεση, αλλά οι δικηγόροι της τόνισαν ότι η μήνυση αφορά σε διαφορετικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο πρίγκιπας Andrew έχει αρνηθεί όσα υποστηρίζει η Guiffre που κατήγγειλε ότι την ανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του τρεις φορές από το 1999 έως το 2002 στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και στο ιδιωτικό νησί του Epstein στην Καραιβική.

Διαβάστε Επίσης