Η περίφημη κόντρα της Anna Wintour με τον André Leon Talley ύστερα από 30 χρόνια φιλίας και συνεργασίας

Πώς ξεκίνησε η διαμάχη ανάμεσα στους δύο ανθρώπους που έφεραν την επανάσταση στον χώρο της μόδας.

Για χρόνια η Anna Wintour και ο André Leon Talley ο οποίος έφυγε από τη ζωή ύστερα από μία άγνωστη ασθένεια που τον οδήγησε εσπευσμένα στο νοσοκομείο- αποτελούσαν την πιο δυνατή ομάδα στον χώρο της μόδας. Η "Σιδηρά Κυρία" και το άλλοτε "δεξί της χέρι" κατάφεραν να ταράξουν τα νερά και να φέρουν την επανάσταση τις προηγούμενες δεκαετίες, μέχρι τη στιγμή που ένα γεγονός τούς έφερε αντιμέτωπους, ξεκινώντας μία κόντρα που πήρε δημόσιο χαρακτήρα. 

Διαβάστε Επίσης

Η επιτυχημένη συνεργασία και η σχέση που αναπτύχθηκε 

Αφού ο Talley είχε αποδεδειγμένα μία εντυπωσιακή πορεία στον κόσμο της μόδας και αρκετή εμπειρία, η Anna Wintour δεν μπορούσε να μην τον προσλάβει στη Vogue το 1983, ως fashion news director, χαρίζοντάς του μία θέση λίγο μετά την πρώτη τους γνωριμία. Όπως είχε δηλώσει αρκετές φορές δημόσια, ακόμα και μετά τη ρήξη τους, ο Talley χρωστούσε την καριέρα του στην αρχισυντάκτρια της Vogue. "Ήμουν ο πρώτος άνδρας χρώματος που ανέλαβα αυτή τη θέση. Το χρωστάω αυτό στην Anna Wintour", είχε πει χαρακτηριστικά πριν από έναν χρόνο, για την απόφασή της να τον χρίσει καλλιτεχνικό διευθυντή του περιοδικού το 1988. Όπως θα θυμηθεί ο ίδιος, "δεν μιλούσαμε ποτέ για τη φιλία μας ή δουλεύαμε για να αναπτύξουμε έναν δεσμό διαρκείας. Ήταν τέλεια κατανοητό και από τους δυο μας, σαν μία νοηματική γλώσσα", υπογραμμίζοντας πως μπορούσαν να συνεννοηθούν με ένα βλέμμα. 

Anna Wintour - André Leon Talley

Η ρήξη των δύο μεγαθηρίων της μόδας

Μέχρι και το 2017, ο André Leon Talley ήταν εκείνος που έπαιρνε συνεντεύξεις από τους διασήμους που έφταναν στο κόκκινο χαλί του Met Gala, κάτι που δε συνέβη την επόμενη χρόνια, όταν το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε. Επιπλέον, το podcast που είχε ξεκινήσει η Vogue, στο οποίο ο ίδιος έπαιρνε συνεντεύξεις, ξαφνικά κόπηκε, χωρίς η συνεργάτις του να του αναφέρει κάτι σχετικό. Παράλληλα, υπήρχαν στιγμές που ο ίδιος ένιωθε πως η σχέση τους είχε αλλάξει μορφή, αφού πλέον τον αντιμετώπιζε ως βοηθό της και όχι ως ισότιμό της. Όπως έγραψε στην αυτοβιογραφία του, "Chiffon Trenches", που κυκλοφόρησε το 2020, "είχα γίνει ξαφνικά πολύ γέρος, πολύ παχύσαρκος και καθόλου κουλ, φαντάζομαι, για την Άννα Wintour", προσθέτοντας πως "η Άννα θα έπρεπε να είχε την ευπρέπεια και την καλοσύνη να με πάρει τηλέφωνο ή να μου στείλει ένα mail, λέγοντας, 'André, νομίζω πως είχαμε μια εξαιρετική πορεία με τις συνεντεύξεις, αλλά θα προσπαθήσουμε κάτι νέο.'Θα το δεχόμουν αυτό. Απλή ανθρώπινη ευγένεια. Όχι, δεν είναι ικανή γι'αυτό". Επιπλέον είχε αναφέρει πως η συμπεριφορά της του είχε αφήσει ένα τεράστιο συναισθηματικό και ψυχολογικό τραύμα, παρ'όλ'αυτά, ο ίδιος έβλεπε το βιβλίο του ως ένα ερωτικό γράμμα προς το πρώην αφεντικό του. 

Η σχέση τους πριν από τον χαμό  του

Ύστερα από την κυκλοφορία του "Chiffon Trenches", η Wintour είχε δηλώσει μέσω εκπροσώπου πως "θεωρούσε τον André ως φίλο για πάνω από 30 χρόνια και φυσικά είναι πληγωμένη από τον τρόπο που επέλεξε να σκιαγραφήσει τα στοιχεία της φιλίας τους, όμως φυσικά έχει το δικαίωμα να πει την ιστορία όπως τη θυμάται. Του εύχεται τα καλύτερα". Από την άλλη ο Talley είχε δηλώσει πως θα ευχόταν να λυθεί η παρεξήγηση μεταξύ τους, υπογραμμίζοντας πως "η ευχή μου είναι πως θα βρει τον τρόπο να απολογηθεί πριν πεθάνω ή αν παραμείνω αδύναμος πριν φύγω, θα εμφανιστεί στο προσκέφαλό μου, με το χέρι της σφιχτό με το δικό μου και να πει: Σ'αγαπώ. Δεν έχεις ιδέα πόσο πολύ σημαίνεις για μένα". Τελικά η επιθυμία του πιθανώς έγινε πραγματικότητα, καθώς δημοσιεύματα θέλουν την κόντρα τους να είχε λήξει πριν τον θάνατο του Talley, με τους δυο τους να μιλάνε κανονικά. Άλλωστε, η Wintour αφιέρωσε μία ανάρτηση στη μνήμη του παλιού της συνεργάτη στο site της Vogue, επαινώντας το έργο του και τον χαρακτήρα του. Μάλιστα, πηγή από το περιβάλλον της Conde Nast δήλωσε πως της πήρε αρκετή ώρα για να συντάξει την ανακοίνωση, δεδομένου ότι ο θάνατος του André Leon Talley ήταν μία μεγάλη απώλεια για την ίδια. 

Διαβάστε Επίσης