Πριγκίπισσα Diana | Ο φωτογράφος Anwar Hussein αποκαλύπτει τις σκέψεις της για δεύτερο γάμο μετά το διαζύγιο με τον Κάρολο

Η Diana είχε απορίες για τον διαθρησκειακό γάμο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Diana είχε πάντα μια ξεχωριστή σχέση με τους δημοσιογράφους. Πάντα τους απέφευγε αλλά ερχόταν πιο κοντά με όσους εμπιστευόταν. Για αυτό δεν δίσταζε να τους εξομολογηθεί και πολύ προσωπικές της σκέψεις.

Ο Anwar Hussein, ένας φωτογράφος ο οποίος κάλυπτε τις επίσημες εμφανίσεις της πριγκίπισσας, παρουσιάζει στη νέα του φωτογραφική έκθεση ‘Princess Diana: Accredited Access’ το ταξίδι της Diana από τα ντροπαλά χρόνια της τη δεκαετία του ’80 μέχρι την ανάδειξή της σε παγκόσμιο icon και τον τραγικό της θάνατο το 1997 σε ηλικία 36 ετών.

Όπως θυμάται ο Hussein, η Diana τον είχε πλησιάσει κατά τη διάρκεια μιας πτήσης στα μέσα της δεκαετίας του ’90. "Όλα τα φώτα είχαν χαμηλώσει στην πτήση και εκείνη ήρθε και ψιθύρισε. ΄Μπορούμε να μιλήσουμε;’" είπε ο φωτογράφος, σύμφωνα με το People, ο οποίος εξήγησε ότι η πριγκίπισσα "ήξερε ότι ήμουν παντρεμένος με μια Αγγλίδα, την Caroline. Ήθελε να μάθει για το Ισλάμ. Έκανε ερωτήσεις για το πως είναι να είσαι παντρεμένος όταν κάποιος είναι μουσουλμάνος και ο άλλος είναι Προτεστάντης". Όπως πρόσθεσε ο φωτογράφος "ενδιαφερόταν εξαιτίας όσων βίωνε με τον (τότε σύντροφό της) Hasnat Khan. Δεν τον ανέφερε αλλά συμπέρανε ότι το ήξερα. Πιστεύω ότι αναρωτιόταν πως η οικογένεια θα αντιδρούσε για αυτόν".

Η πριγκίπισσα Diana μετά τον χωρισμό της με τον πρίγκιπα Κάρολο, ξεκίνησε μια σχέση με τον καταξιωμένο Πακιστανό χειρούργο και καρδιολόγο Hasnat Khan: "Ήθελε να τον παντρευτεί" είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της η βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, Judy Wade, εξηγώντας πως "είχε αυτή τη σκέψη ότι μαζί θα μπορούσαν να γεφυρώσουν την ανατολή με τη δύση, να διασχίσουν δόγματα και ηπείρους. Θα μπορούσαν να σώσουν ζωές και να κάνουν τον κόσμο καλύτερο".

Η σχέση με τον Khan όμως δεν είχε αίσιο τέλος, καθώς ο γιατρός δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα φώτα της δημοσιότητας και το πως τα media παρουσίαζαν τη σχέση τους. Μετά τον χωρισμό τους, η Diana γνώρισε τον Dodi Al Fayed με τον οποίο είχε τελικά ταξιδέψει στο Παρίσι όπου έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Anwar είχε δημιουργήσει μια στενή επαγγελματική σχέση με την πριγκίπισσα ακολουθώντας της στις δημόσιες εμφανίσεις της, για αυτό όπως λέει παρουσιάζει στο έκθεση την ιστορία της: "Είδα κάθε πλευρά της Diana. Ήταν ένας αυθεντικός, καλός άνθρωπος", λέει.

Διαβάστε Επίσης