Πρίγκιπας Andrew | Ζητά δίκη με ενόρκους και αρνείται ξανά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η Virginia Giuffre ισχυρίζεται στη μήνυσή της ότι την ανάγκασαν σε σεξουαλικές πράξεις με τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Andrew έχει μπροστά του μια δύσκολη δικαστική περιπέτεια μετά τη μήνυση εναντίον του από την Virginia Giuffre που ισχυρίζεται ότι την ανάγκασαν σε σεξουαλικές πράξεις με τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ όταν ήταν 17 ετών.

Νέα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι η νομική ομάδα του δούκα του York ζητά δίκη με ενόρκους ενώ εξακολουθεί να αρνείται όλες τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με την Giuffre, ο Jeffrey Epstein την ανάγκασε να βρεθεί σεξουαλικά με τον πρίγκιπα σε τρεις διαφορετικές περιστάσεις ενώ ήταν ακόμα ανήλικη. Ο Andrew από την άλλη όχι μόνο το αρνείται αλλά επικαλείται νομικές οδούς που θα του επέτρεπαν να μην πάει η υπόθεση σε δίκη, όπως το γεγονός ότι η Giuffre είναι κάτοικος της Αυστραλίας αλλά και πως το 2019 είχε κάνει μια συμφωνία με τον Epstein πως δεν θα προχωρούσε σε νέες καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα προσπάθησαν να αποσύρουν τη μήνυση της Giuffre όταν αποκαλύφτηκε ότι η Giuffre είχε πάρει 500 χιλιάδες δολάρια από τον Epstein ώστε να μην κινηθεί νομικά εναντίον άλλου προσώπου που αναμειγνύεται στην υπόθεση, όμως το δικαστήριο θεώρησε ότι πρόκειται για διαφορετικά περιστατικά.

Όπως είπε η Giuffre σε ανακοίνωσή της: "Θεωρώ τον πρίγκιπα Andrew υπεύθυνο για ό,τι μου έκανε. Οι ισχυροί και οι πλούσιοι δεν εξαιρούνται από το να τεθούν προ των ευθυνών τους για τις πράξεις τους. Εύχομαι πως και άλλα θύματα θα δουν ότι είναι δυαντόν να μην ζεις με τον φόβο αλλά να ανακτήσεις τη ζωή σου μιλώντας και απαιτώντας δικαιοσύνη".

Διαβάστε Επίσης