Meghan Markle – Πρίγκιπας Harry | Θα αποσύρουν το podcast τους μετά τις διαμαρτυρίες περί παραπληροφόρησης εναντίον του Spotify;

Η ανακοίνωση για του δούκα και της δούκισσας του Sussex για το Spotify και η αντίδραση της streaming πλατφόρμας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που μετά τον Neil Young αποφάσισαν να αποσύρουν το περιεχόμενό τους, podcasts ή μουσική, από το Spotify διαμαρτυρόμενοι για την υποστήριξη της πλατφόρμας συζητήσεων παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία.

Μετά την κυκλοφορία του podcast του Joe Rogan όπου ακούστηκαν πράγματα που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle αποφάσισαν να κάνουν μια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με την πολλών εκατομμυρίων συμφωνία τους με το Spotify.

"Τον περασμένο Απρίλη, οι συνιδρητές μας ξεκίνησαν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους στους συνεργάτες μας στο Spotify σχετικά με τις επιδράσεις της παραπληροφόρησης για την πανδημία. Έξακολουθούμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στο Spotify για να εξασφαλίσουμε ότι πραγματοποιούνται αλλαγές για να βοηθήσουμε να αναδειχτεί αυτή η κρίση δημόσιας υγείας. Αναμένουμε το Spotify να φτάσει εκεί και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη δουλειά μαζί".

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωσή του, η καλή φίλη του ζευγαριού και συγραφέας Brene Brown είχε επίσης ανακοινώσει ότι αποσύρει τα επεισόδια των podcasts της μέχρι να διευθετηθεί η κατάσταση. Το Spotify μετά τις αντιδράσεις του κόσμου τόνισε μέσω του CEO του ότι "έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε περισσότερα για να παρέχουμε ισορροπία και πρόσβαση σε κοινά αποδεκτή πληροφορία από τις επιστημονικές και ιατρικές κοινότητες που μας οδηγούν σε αυτές τις άνευ προηγουμένου στιγμές".

Το Spotify δήλωσε ότι θα συμπεριλάβει προειδοποίηση σε όλα τα επεισόδια που περιλαμβάνουν συζητήσεις για τον covid-19 χωρίς βέβαια να ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί στο podcast του Joe Rogan, για το οποίο έγιναν οι διαμαρτυρίες, που συγκεντρώνει όμως σχεδόν 11 εκατομμύρια ακροατές σε κάθε επεισόδιο.

Διαβάστε Επίσης