Βασίλισσα Ελισάβετ | Ο συγκινητικός λόγος που θέλησε να δώσει την ευλογία της στην "βασίλισσα" Καμίλα

Γιατί η 95χρονη μονάρχης θέλησε να κάνει τώρα την ανακοίνωση σχετικά με τον τίτλο που θα πάρει η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια σημαντική ανακοίνωση ανήμερα της επετείου των 70 χρόνων της από την στέψη της ως βασίλισσα στον βρετανικό θρόνο. Η 95χρονη μονάρχης δήλωσε ξεκάθαρα την επιθυμία που έχει για το μέλλον της μοναρχίας που δεν είναι άλλη από το να στεφθεί βασιλιάς ο διάδοχός της, πρίγκιπας Κάρολος, ενώ η σύζυγός του να γίνει ‘queen consort’.

Από το 2005 που ο Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα μέχρι σήμερα, το Παλάτι είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εφόσον η δεύτερη σύζυγος του διαδόχου δεν είχε δεχτεί τον τίτλο της πριγκίπισσας ως ένδειξη τιμής προς την αδικοχαμένη Diana, δεν θα έπαιρνε και τον τίτλο της βασίλισσας όταν ο Κάρολος θα ανέβαινε στον θρόνο. Φαίνεται, όμως, πως εδώ και χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αποφασίσει τι είναι το καλύτερο για το μέλλον της μοναρχίας και τους ανθρώπους που θα το εξασφαλίσουν.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με τον ιστορικό σε θέματα της βασιλικής οικογένειας, Robert Lacey, η ανακοίνωση της βασίλισσας έκρυβε ένα συγκινητικό μήνυμα. Όπως δήλωσε στο People "στο μήνυμα αναγνώριζε τη θνητότητά της ενώ κοίταζε προς το μέλλον. Όπως σκεφτόταν τον πατέρα της, Γεώργιο τον έκτο, έτσι θα σκεφτόταν και την μητέρα της και τη μεγάλη σημασία που έπαιξε ως σύντροφός του".

Η βασίλισσα Ελισάβετ, εξάλλου, πρόσφατα έχασε και τον δικό της σύντροφο και consort, τον πρίγκιπα Φίλιππο: "μετά τον θάνατο του Φίλιππου σκέφτεται τις θυσίες και τις δυσκολίες του να είσαι consort". Η σχέση της βασίλισσας με την Καμίλα, όμως, δεν έγινε μια σχέση εμπιστοσύνης μόνο μετά από την απώλεια ή τις δυσκολίες. Η δούκισσα της Κορνουάλης επί 17 χρόνια εργάζεται ως μέλος της βασιλικής οικογένειας κι έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό του Παλατιού. Το 2016, η Ελισάβετ την έκανε μέλος του ‘Privy Council’ και πρόσφατα έγινε και μέλος ‘Order of the Carter’, μία από τις κορυφαίες τιμές της βρετανικής μοναρχίας.

Ο τίτλος της ως βασίλισσα "ήταν το μόνο ερωτηματικό και πλέον απαντήθηκε και κάθε έγκριση από τον πρωθυπουργό την ημέρα της στέψης θα είναι απλά μια τυπικότητα" αναφέρει ο ιστορικός, εξηγώντας πως "κάποιοι άνθρωποι ίσως σκέφτηκαν ότι θα κοιτούσε πίσω στη δική της πορεία στον θρόνο, αλλά ουσιαστικά κοιτούσε μπροστά με ένα θετικό τρόπο".

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε πως "αναγνωρίζουμε βαθιά την τιμή που μας κάνει η επιθυμία της μητέρας μου. Όπως μαζί υπηρετήσαμε και στηρίξαμε την βασίλισσα και τους ανθρώπους των κοινοτήτων μας, η αγαπημένη μου σύζυγος υπήρξε η δική μου σταθερή υποστήριξη αυτά τα χρόνια".

Διαβάστε Επίσης