X

Βασιλική Οικογένεια | Το σχέδιο "μετακόμισης" των royals μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Ποιοι royal θα πρέπει να αλλαξουν σπίτια όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς;

Μετά από πολλά χρόνια εικασιών, ένα νέο δημοσίευμα της Mail Online, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα χρειαστεί να αλλάξουν σπίτια ώστε να αναλάβουν τους νέους τους ρόλους μέσα στην μοναρχία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, μετά τη στέψη του θα πρέπει να μετακομίσει στο παλάτι του Buckingham ενώ και ο δούκας του Cambridge με την οικογένειά του θα πρέπει να μετακομίσουν στο κάστρο του Windsor.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας "δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για αυτό. Η άποψη της βασίλισσας είναι ότι χρειάζεσαι τον μονάρχη στα κεντρικά της μοναρχίας. Αυτό δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν θα μετακομίσει στο Παλάτι του Buckingham πριν γίνει βασιλιάς. Αλλά όταν γίνει, θα μετακομίσει, όπως είχε κάνει και η βασίλισσα. Θα είναι έτσι αποτελεσματικά στο 'διαμέρισμα πάνω από το μαγαζί'”.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, σύμφωνα με πηγή του Παλατιού, θεωρεί ότι είναι σωστό να κάνει ό,τι και η βασίλισσα και να μένει μαζί με την Καμίλα και να εργάζεται στο Παλάτι. Το Buckingham θα εξακολουθήσει να είναι χώρος δουλειάς και δεξιώσεων και θα είναι ανοιχτό στο κοινό. "Είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο” αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως "ο πρίγκιπας μπορεί ταυτόχρονα να μένει εκεί, όπως κάνει και στο Highgrove που είναι επίσης ανοιχτό στο κοινό”.

Το Παλάτι του Buckingham ήταν κατοικία του μονάρχη από την εποχή της βασίλισσας Βικτόρια το 1837, ενώ πριν ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου έμενε στο παλάτι St.James αλλά και το κάστρο του Windsor.

O πριγκιπας Κάρολος από το 2003, ένα χρόνο μετά τον θάνατο της βασιλομήτωρ, μετακόμισε στο Clarence House ενώ μένει και στο Highgrove αλλά και στο Birkhall της Σκοτίας. Όταν γίνει βασιλιάς θα κληρονομήσει το Sandringham, το Balmoral και το κάστρο του Windsor. Όταν μετακομίσει στο Buckingham, το Clarence House λέγεται ότι θα δοθεί σε ένα από τα παιδιά της Kate και του William, όμως δεν είναι πιθανό να μετακομίσει εκεί όλη η οικογένεια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge ίσως χρειαστεί να μετακομίσουν με την οικογένειά τους, όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, με πιο πιθανή κατοικία τους να είναι το κάστρο του Windsor με το οποίο είναι περισσότερο δεμένοι συναισθηματικά.

Διαβάστε Επίσης