Η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στην Covid-19

Η 95χρονη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει "ήπια συμπτώματα" σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλατιού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Θετική στην Covid-19 βρέθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ το πρωί της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Buckingham. Σύμφωνα το "British Press Association" η 95χρονη μονάρχης αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα, λαμβάνοντας συνεχώς ιατρική φροντίδα.

"Τα Ανάκτορα του Buckingham επιβεβαιώνουν ότι η Βασίλισσα βρέθηκε σήμερα θετική στην Covid-19. Η Μεγαλειότατη αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος. Λαμβάνει ιατρική φροντίδα, ενώ θα συνεχίσει να ακολουθεί τις ενδεδειγμένες οδηγίες της ιατρικής ομάδας που την παρακολουθεί. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα εκτελέσει ορισμένες μόνο ελαφριές υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της, διαμένοντας στο Windsor" ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση του Παλατιού.

Δεδομένου ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία αλλά και λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την κατάσταση της υγεία της, έχει προκληθεί σημαντική ανησυχία μεταξύ των Βρετανών. Ωστόσο, όπως επιβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι της οικογένειας, το Παλάτι διαθέτει τους δικούς του βασιλικούς γιατρούς, οι οποίοι είναι σε ετοιμότητα να φροντίσουν και να παρακολουθούν τον αρχηγό του κράτους, με τον καθηγητή Sir Huw Thomas, επικεφαλής ιατρός της βασίλισσας, να αναμένεται να είναι υπεύθυνος.

 Η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό αφού επιβεβαιώθηκε η επαφή μαζί με τον γιό της, πρίγκιπα Κάρολο, τις ημέρες όπου νοσούσε. Η έκτακτη ανακοίνωση για την περιπέτεια της υγείας της, έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, όπου σηματοδοτούσε την συμπλήρωση των 70 ετών της μακροβιότερης μονάρχης στον θρόνο.