Πρίγκιπας Andrew | Εάν είναι αθώος γιατί προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Virginia Giuffre;

Γιατί ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, δεν προτίμησε να αποδείξει την αθωότητά του στο δικαστήριο;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από την πρώτη στιγμή που η Virginia Giuffre αποκάλυψε τη γνωριμία του πρίγκιπα Andrew και του Jeffrey Epstein και κατηγόρησε τον δούκα του York για σεξουαλική επίθεση όταν εκείνη ήταν 17 ετών, ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα κατηγορηματικά.

Μετά την είδηση ότι η μήνυση της Giuffre δεν θα οδηγηθεί σε δίκη αλλά οι δύο πλευρές έκαναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ δεν προτίμησε να αποδείξει την αθωότητά του στο δικαστήριο ώστε να "καθαρίσει" το ονομά του και να καταφέρει να επανακτήσει και πάλι το δημόσιο προφίλ που είχε ως μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, ο λόγος μπορεί να μην είναι απλά ο προφανής- ότι δηλαδή είναι ένοχος- αλλά μπορεί να ήταν μια απόφαση της νομικής του ομάδας που έβλεπε ότι δεν θα μπορούσε να αποδείξει την αθωότητά του στο δικαστήριο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guradian, οι δικηγόροι του πρίγκιπα φοβούνταν ότι δεν θα μπορέσει να είναι ένας πιστευτός μάρτυρας μπροστά στους ενόρκους κι έτσι αποφάσισαν ότι η μόνη λύση είναι ένας συμβιβασμός.

Ο Andrew θα κληθεί να πληρώσει μέσα σε λίγες μέρες ποσό που αγγίζει τα 12 εκατομμύρια δολάρια τόσο στη Giuffre όσο και στον φιλανθρωπικό της οργανισμό που στηρίζει τα θύματα σεξουαλικής βίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας θα πληρώσει μόνος του τους δικηγόρους του, ένα μέρος του συμβιβασμού θα δοθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ ενώ θα δώσει και κάποια χρήματα από την πώληση του σπιτιού του στην Ελβετία από την οποία εξασφάλισε 18 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πρίγκιπας, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είχε πολλές πιθανότητες να πείσει το δικαστήριο εξαιτίας των προηγούμενων δηλώσεων που είχε κάνει για την υπόθεση που είχαν ήδη διαμορφώσει μια κακή –έως και γελοία- άποψη για εκείνον στην κοινή γνώμη. Ο Andrew είχε δηλώσει ότι είναι αθώος γιατί δεν θυμάται να γνωρίζει την Giuffre- ενώ είχε κυκλοφορήσει ήδη κοινή τους φωτογραφία- ενώ είχε επίσης αναφέρει- για να υπερασπιστεί τον εαυτό του- ότι δεν ιδρώνει ποτέ.

Στη συνέντευξη που είχε δώσει στην Emily Maitlis είχε αποδείξει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες ερωτήσεις ή να ανταποκριθεί σε λεπτομερείς ερωτήσεις για την κατάθεσή του. Στο δικαστήριο θα καλούταν να δώσει πολλά στοιχεία για τη σχέση που είχε με τον Jeffrey Epstein, κάτι που δεν θα ήταν εύκολο για εκείνον αλλά και για τη βασιλική οικογένεια. Αντίθετα, οι απώλειες για την βρετανική μοναρχία είναι πολύ λιγότερες με τον συμβιβασμό αφού οι λέξεις που επιλέχτηκαν για τα έγγραφα ήταν πολύ προσεγμένες ώστε να αποφευχθούν εκ νέου ισχυρισμοί για εγκληματική ενέργεια εκ μέρους του αλλά και ένα νέο σκάνδαλο, ειδικά κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.

"Απέφυγε όλες τις λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να είχαν αποκαλυφτεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου" αναφέρει ο δικηγόρος Mark Stephens στην Guradian ενώ συνάδελφός του τονίζει ότι ο συμβιβασμός ήταν σίγουρα μια μεγάλη ανακούφιση για όλη τη βασιλική οικογένεια. Όσο για την κοινή γνώμη και την άποψη που έχει διαμορφώσει για τον πρίγκιπα μετά τον συμβιβασμό, φαίνεται ότι προς το παρόν πολλοί θεωρούν ότι ο γιος της βασίλισσας πρέπει να παραμείνει εκτός Παλατιού για το υπόλοιπο της ζωής του.

Διαβάστε Επίσης