Helen Mirren | Η συγκινητική της αναφορά στην Επίδαυρο και τους αρχαίους Έλληνες στον ευχαριστήριο λόγο της στα βραβεία SAG

Η βρετανίδα ηθοποιός βραβεύτηκε με το Lifetime Achievement βραβείο για την συνεισφορά της στην υποκριτική.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Helen Mirren βραβεύτηκε στην 28η τελετή απονομής των βραβείων SAG για τη συνολική συνεισφορά της στην υποκριτική και αφιέρωσε το βραβείο της σε όλους του ηθοποιούς.

Σε έναν εμπνευσμένο λόγο που περιείχε χιούμορ αλλά και αρκετή σοφία από τα χρόνια εμπειρίας της ως ηθοποιός, η Mirren εξήγησε γιατί αγαπάει τόσο πολύ το επάγγελμά της και τι είναι αυτό που κρατάει μετά από τόσο χρόνια στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Όπως είπε στην αρχή με έντονη διάθεση για χιούμορ, το μότο της σε όλη της την καριέρα ήταν "να είσαι πάντα στην ώρα σου και να μην είσαι μα….". Με ταινίες όπως τα The Queen, Calendar Girls και Collateral Beauty στο ενεργητικό της, η Mirren εξήγησε ότι ένιωσε τη μαγεία του να είσαι ηθοποιός όταν βρέθηκε το 2009 στο θέατρο της Επιδαύρου στην Ελλάδα για να υποδυθεί τη Φαίδρα.

"Πριν μερικά χρόνια είχα την πρόκληση να πρέπει να υποδυθώ τη Φαίδρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου περίπου 4 χιλιάδων θέσεων. Και ενώ στεκόμουν σε εκείνο τον χώρο των 2 χιλιάδων χρόνων ιστορίας ένιωσα τα φαντάσματα όλων των αρχαίων Ελλήνων περιπλανώμενων ηθοποιών. Ένιωσα τους φόβους τους, τον ιδρώτα τους και ένιωσα ένα με εκείνους. Με τους ηθοποιούς. Είστε εκπληκτικοί".

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους ηθοποιούς που θαυμάζει και με τους οποίους έχει συνεργαστεί, εξηγώντας ότι χάρη σε αυτούς γελάει σε όλη της τη ζωή, ενώ έχει μοιραστεί ξεχωριστές στιγμές στα παρασκήνια, αφού όπως είπε οι ηθοποιοί είναι συναισθημαιτικά γενναιόδωροι, έξυπνοι, με αφοσίωση και αντίληψη.

Διαβάστε Επίσης