Peg Entwistle | Ο θάνατος της νεαρής ηθοποιού το 1932 που ακόμα στοιχειώνει την πινακίδα του Hollywood

Μια σκοτεινή, ιστορία αυτοκτονίας που συνδέεται με την πιο διάσημη πινακίδα της Αμερικής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πινακίδα του Hollywood είναι τόσο διάσημη παγκοσμίως όσο και οι σταρ του σινεμά κι ενώ πολλές φορές έχει γίνει αντικείμενο βανδαλισμών αλλά και αναφορών σε ταινίες και τραγούδια, η ιστορία που αφορά στον θάνατο της ηθοποιού Peg Entwistle στην πινακίδα είναι λιγότερο γνωστή.

Το 1932 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, η 24χρονη ηθοποιός Peg Entwistle ανέβηκε στην πινακίδα του Hollywood κι αυτοκτόνησε πέφτοντας από το γράμμα 'H'. Ο θάνατός της ενέπνευσε πολλές ιστορίες και σενάρια ενώ κυκλοφορούσαν και πολλές ιστορίες περαστικών για μια νεαρή ξανθιά κοπέλα που στοίχειωνε το σημείο.

Ποια ήταν η Peg Entwistle

Η Peg γεννήθηκε στην Ουαλία το 1908 και οι γονείς της ήταν Βρετανοί ηθοποιοί. Πέρασε τα πρώτης παιδικά χρόνια στο Λονδίνο πριν μεταναστεύσει με τον πατέρα της στην Αμερική μετά το διαζύγιό τους, Το 1922 ο πατέρας της πέθανε σε τροχαίο και η Entwistle μαζί με τα αδέλφια της μετακόμισαν με τον θείο τους.

Σε ηλικία 17 ετών, η Peg ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός στο Broadway. Εμφανίστηκε σε πολλές παραγωγές και μάλιστα ο ρόλος της στο 'The Wild Duck' είχε εμπνεύσει την Bette Davis να γίνει ηθοποιός. Όπως είπε πει τότε στην μητέρα της "θέλω να γίνω ακριβώς σαν την Peg Entwistle'. Το 1927 παντρεύτηκε τον ηθοποιό Robert Keith αλλά χώρισε πολύ σύντομα όταν έμαθε ότι εκείνος είχε παντρευτεί και στο παρελθόν και μάλιστα είχε κι ένα γιο.

Η ηθοποιός συνέχισε να δουλεύει στο νεοϋορκέζικο 'Theatre Guild' και περιοδεύοντας με τον θίασο βρέθηκε στο Λος Άντζελες. Εκεί είχε την ευκαιρία να πάρει ένα μικρό ρόλο στην ταινία 'Thirteen Women' που έκανε πρεμιέρα ένα μόλις μήνες μετά τον θάνατό της.

Η αυτοκτονία που στοιχειώνει το Hollywood

Το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου 1932 έφυγε από το σπίτι του θείου της, κι ενώ γνώριζε ότι το στούντιο δεν είχε ανανεώσει το συμβόλαιο της, λέγοντας ότι έχει ένα ραντεβού με φίλο. Δύο μέρες μετά ένας πεζοπόρος που περπατούσε κάτω από την πινακίδα του Hollywood βρήκε ένα γυναικείο παπούτσι, ένα jacket και μια τσάντα με μια επιστολή αυτοκτονίας. Λίγο μετά είδε το πτώμα της Entwistle και κάλεσε την αστυνομία, η οποία υπέθεσε ότι η ηθοποιός είχε ανέβει στο γράμμα από τη σκάλα που υπήρχε από πίσω.

"Φοβάμαι ότι είμαι δειλή και λυπάμαι για πολλά πράγματα. Εάν το είχα κάνει αυτό νωρίτερα θα είχα γλιτώσει πολύ πόνο”. Ο Ryan Murphy που έκανε μια σειρά στο Netflix για την υπόθεσ, δήλωσε πως η Peg "ήταν πάντα μια προειδοποιητική ιστορία. Όταν έφυγα από το Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του '80, ένα από τα πρώτα μέση που πήγα ήταν η πινακίδα του Hollywood. Υπήρχαν ξεναγήσει που σου έδειχναν ακριβώς σε ποιο γράμμα ανέβηκε και πως το έκανε. Είχα μεγάλο ενδιαφέρον για εκείνη σε μια εποχή που κι εγώ προσπαθούσα. Η ιδέα ότι το Hollywood μπορεί να σε καταπιεί και να σε φτύσει και να μην είναι δίκαιο, ποτέ δεν έφυγα μακριά από αυτή την ιδέα. Μπορούσα να συνδεθώ με την λύπη της και την πάλη της”.

To 2014, ένα άρθρο του Vanity Fair μιλούσε για την ηθοποιό που στοίχειωνε την πινακίδα και αναφορές ανθρώπων που είχαν δει μια γυναίκα να περπατά φορώντας φόρεμα σε στιλ 30s και που μύριζαν άρωμα γαρδένιας, το αγαπημένο της Entwistle.

Διαβάστε Επίσης