Δέκα φορές που η βασίλισσα Ελισάβετ "έσπασε" το πρωτόκολλο του Παλατιού

Παράκουσε τους κανόνες που μόνη της έχει θεσπίσει, αποδεικνύοντας πόσο cool είναι.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βρετανική βασιλική οικογένεια, φέροντας το επιβλητικό αυτό αξίωμα, έχει κληθεί εφ’ όρου ζωής να υπακούει σε αυστηρούς αλλά και επιεικείς κανονισμούς. Το πρωτόκολλο του Παλατιού αν και φαντάζει απαράβατο, η ιστορία έδειξε στο πέρασμα της πως μεταξύ των royals υπάρχουν και αρκετοί επαναστάτες. Τόσο η Meghan Markle, όσο και η Kate Middleton προχώρησαν σε πράξεις και συμπεριφορές, καθόλου υποδειγματικές και σύμφωνες με τις επιθυμίες της βασίλισσας Ελισάβετ. Ή μήπως ακολούθησαν το παράδειγμα της ίδιας;

Η 95χρονη μονάρχης, όπως φαίνεται, λατρεύει την ανυπακοή, αφού κατά καιρούς έχει παραβεί εντολές και κανόνες που μόνη της έχει θεσπίσει. Μάλιστα, προς έκπληξη πολλών, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά και τυχαία συμβάντα, καθώς η βασίλισσα έχει "σπάσει" το πρωτόκολλο περισσότερες από δέκα φορές.

1. Αγκάλιασε την Michelle Obama

Ο no1 royal κανονισμός το αναφέρει ξεκάθαρα: Δεν αγγίζουμε! Έκτος, βέβαια, αν πρόκειται για την Πρώτη Κυρία, τότε μάλλον τα πράγματα κάπως αλλάζουν. Οι δύο γυναίκες αγκαλιάστηκαν για μια στιγμή σε συνάντηση τους, με την Michelle να αναφέρει στην αυτοβιογραφία της, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ "ήταν απόλυτα εντάξει με την αγκαλιά αυτή".

Δέκα φορές που η βασίλισσα Ελισάβετ "έσπασε" το πρωτόκολλο του Παλατιού

2. Η παραχώρησε που πραγματοποίησε στον γάμο του εγγονού της, πρίγκιπα William

Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge έμειναν άφωνοι με την λίστα των 777 καλεσμένων που τους δόθηκε από το Παλάτι για την ημέρα του γάμου τους. Το ζευγάρι δεν ενοχλήθηκε τόσο με τον αριθμό των προσκεκλημένων, όσο με το γεγονός ότι δεν γνώριζαν ούτε έναν από αυτούς. Κάπου εκεί παρενέβη η βασίλισσα, επιτρέποντας στο ζευγάρι να καλέσει οποιονδήποτε φίλο και γνωστό στην τελετή του μυστηρίου. "Απαλλαγείτε από όλα αυτά τα ονόματα και ξεκινήστε πρώτα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Θα προσθέσουμε μερικούς αργότερα. Είναι η μέρας σας" ανέφερε ο πρίγκιπας William σε συνέντευξη του, αναπολώντας τα λεγόμενα της γιαγιάς του.

3. Έδωσε αυτόγραφο σε θαυμαστή της

Οι βασιλείς αποφεύγουν την τακτική των αυτόγραφων, προκειμένου να μην πλαστογραφηθεί η υπογραφή τους. Όμως η βασίλισσα Ελισάβετ δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα, όταν το 1998 υπέγραψε την μπάλα ποδοσφαίρου ενός μικρού αγοριού, γράφοντας με καλλιγραφικά γράμματα το όνομα της.

4. Είναι η μοναδική γαλαζοαίματη που υπηρέτησε στον στρατό

Το 1945, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η 19χρονη τότε Ελισάβετ έπεισε τους γονείς της να της επιτρέψουν να υπηρετήσει στο στρατό ως μηχανικός και οδηγός στην Επικράτεια Βοηθητικής Υπηρεσίας Γυναικών.

βασιλισσα Ελισάβετ

5. Κάλεσε την Meghan Markle στο βασιλικό χριστουγεννιάτικο δείπνο

Σύμφωνα με την παράδοση, μόνο οι επίσημοι σύζυγοι μπορούν να παρευρεθούν στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο δείπνο, που παραθέτει η βασίλισσα στην εξοχική κατοικία του Sandringham. Το 2017, ωστόσο, η μακροβιότερη μονάρχης έκανε μια εξαίρεση για την μελλοντική σύζυγό του εγγονού της, πρίγκιπα Harry, καλώντας την Meghan στο εορταστικό δείπνο.

6.  Πηγαίνει σε κηδείες

Το πρωτόκολλο επισημαίνει στους βασιλείς να μην παρευρίσκονται σε κηδείες καθώς εκείνοι μπορούν να επισκιάσουν το θλιβερό συμβάν. Αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για την μονάρχη της Βρετανίας, η οποία πήγε σε αρκετές από αυτές, μεταξύ των οποίων στην κηδεία του Winston Churchill, της Margaret Thatcher, αλλά και της νταντάς της.

7. Χόρεψε στον δρόμο με περαστικούς

Την ημέρα που ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος σήμανε λήξη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας. Το ίδιο έκανε και η 19χρόνη τότε Ελισάβετ, χορεύοντας στην μέση του δρόμου με την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

8.   Έβαλε κραγιόν σε κοινή θέα

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συχνά πρέπει να παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις και επίσημες επισκέψεις για αρκετές ώρες, χωρίς να τους επιτρέπετε να φρεσκάρουν το μακιγιάζ ή την ενδυμασία τους. Ο εν λόγω κανόνας φαίνεται πως δεν στάθηκε εμπόδιο για την βασίλισσα, η οποία απαθανατίστηκε από φωτογράφο την στιγμή που έβαζε κραγιόν καθώς παρακολουθούσε το Windsor Horse Show το 1985.

Βασίλισσα Ελισάβετ

9. Απολαμβάνει την συντροφιά των υπηκόων της

Οι υπηρέτες της βασίλισσας απαγορεύεται να δειπνήσουν μαζί της στο ίδιο τραπέζι. Εξαίρεση αποτελεί η ημέρα των Χριστουγέννων, όπου εκείνη καλεί τον βασιλικό σεφ αλλά και το προσωπικό της κουζίνας να γευματίσουν όλοι μαζί.

10. Επέτρεψε στην κόρη του δούκα και της δούκισσας του Cambridge να λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας

Σύμφωνα με την βασιλική ιεραρχία, μόνο ο πρωτότοκος γιος του εγγονού της βασίλισσας μπορούσε να λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα. Όμως, λίγο πριν γεννηθεί η Charlotte το 2012, η Ελισάβετ υπέγραψε έναν νέο κανονισμό, επιτρέποντας στην μικρή γαλαζοαίματη όχι μόνο να ονομαστεί πριγκίπισσα αλλά και να λάβει μέρος στην σειρά διαδοχής για τον θρόνο.

Διαβάστε Επίσης