Όταν ο Jack Nicholson προσπάθησε να σαμποτάρει τα Όσκαρ λόγω του πολέμου στο Ιράκ

Ο Jack Nicholson είχε καλέσει τους συνυποψήφιούς του σε... "λευκή απεργία".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ως αναμέτρηση γιγάντων θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την απονομή των Όσκαρ το 2003 στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου: ο Nicolas Cage για το "Adaptation", ο Daniel Day Lewis για τις "Συμμορίες της Νέας Υόρκης", ο Micheal Caine για το "The Quiet American" και ο Jack Nicholson για το "About Schmidt" και ο Adrien Brody για τον "Πιανίστα".

Ωστόσο, τέσσερις ημέρες πριν η Αμερική είχε εισβάλλει στο Ιράκ. Αυτό που δεν ξέρουμε για εκείνη την τελετή απονομής είναι πως ο Jack Nicholson είχε προτείνει στους συνυποψήφιούς τους να σαμποτάρουν την απονομή σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το περιστατικό διηγήθηκε αργότετα ο Brody (σ.σ: που κέρδισε το Όσκαρ εκείνη τη χρονιά) σε συνέντευξή του στους Sunday Times.

Έτσι, όπως είπε ο ηθοποιός, ο Nicholson κάλεσε τους άλλους ηθοποιούς να μιλήσουν λίγο πριν την τελετή προκειμένου να σκεφτούν τρόπους να διαμαρτυρηθούν κατά του πολέμου, καθώς πολλοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες ήταν αντίθετοι. Τους πρόσφερε λοιπόν ουίσκι και πούρα και μοιράστηκε την ιδέα του: να μην μπει κανείς τους στην αίθουσα.

Διαβάστε περισσότερα στο Womantoc.gr