Πριγκίπισσα Mako | Από πριγκίπισσα της Ιαπωνίας, εργαζόμενη στη Νέα Υόρκη

Η πριγκίπισσα που απαρνήθηκε τον βασιλικό τίτλο της για να παντρευτεί τον αγαπημένο της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν αποκαλούν τυχαία την πριγκίπισσα Mako, Meghan Markle της Ιαπωνίας, αφού οι πορείες τους εμφανίζουν κοινά σημεία. Όπως ο δούκας του Sussex αποφάσισε να αφήσει τα βασιλικά του καθήκοντα για να ζήσει μία ελεύθερη ζωή με τη σύζυγό του, έτσι και η κόρη του πρίγκιπα Fumihito της Ιαπωνίας, αποφάσισε πριν από λίγους μήνες να απαρνηθεί τον βασιλικό της τίτλο, προκειμένου να παντρευτεί τον σύντροφό της, Kei Komuro και να μετακομίσουν μαζί στη Νέα Υόρκη. 

Διαβάστε Επίσης

Αφήνοντας, λοιπόν, πίσω τη ζωή στο Παλάτι, όπως και την αποζημίωση των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας που δίνεται σε γυναίκες της βασιλικής οικογένειας που χάνουν το royal στάτους τους μόλις παντρευτούν κοινούς θνητούς, η ίδια μαζί με τον Komuro ξεκίνησαν μία νέα ζωή μακριά από όλους και από όλα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η Mako έπιασε δουλειά στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (ΜΕΤ) ως βοηθός επιμελητή εκθέσεων. 

Πιο αναλυτικά, η πριγκίπισσα Mako δουλεύει εθελοντικά στο πασίγνωστο μουσείο, ασχολούμενη με τη συλλογή ασιατικής τέχνης και ειδικότερα με μία έκθεση που αποτελείται από πίνακες που είναι εμπνευσμένοι από τη ζωή ενός μοναχού από τον 13ο αιώνα, ο οποίος ταξίδεψε στην Ιαπωνία, γνωρίζοντας τον Βουδισμό.

Ειδικότερα, η νέα της δουλειά είναι απόλυτα συμβατή με τις σπουδές της, αφού η Mako αποφοίτησε από το International Christian University της Ιαπωνίας με πτυχίο στην τέχνη και την πολιτισμική κληρονομιά. Στη συνέχεια σπούδασε Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία και έλαβε μάστερ στην Τέχνη Μουσείων και στις Σπουδές Γκαλερί το 2016 από το Πανεπιστήμιο του Leicester. Στο παρελθόν, η ίδια έχει δουλέψει ως ειδική ερευνήτρια στο Πανεπιστημιακό Μουσείο του Τόκιο. Επιπλέον, ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της νέας της δουλειάς είναι και η τοποθεσία αυτής, που βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το πολυτελές διαμέρισμα του ζευγαριού στο Μανχάταν.

Η πριγκίπισσα Mako και ο Kei Komuro ανακοίνωσαν την απόφαση να παντρευτούν το 2017, όμως το γεγονός καθυστέρησε λόγω ενός οικονομικού σκανδάλου μεταξύ της μητέρας του Komuro και του πρώην συντρόφου της. Εν τέλει, κατάφεραν να παντρευτούν τον περασμένο Οκτώβριο, χωρίς η τελετή να θυμίζει βασιλικό γάμο. Όπως είχε γίνει γνωστό, "η Mako δεν ήθελε μεγάλο γάμο γιατί το γεγονός δε γιορτάζεται από πολύ κόσμο". Αντίθετα, το μόνο που αποζητούσε ήταν το να ζήσει μία ήρεμη ζωή σε ένα νέο περιβάλλον, όπως είχε δηλώσει στη συνέντευξη τύπου μετά τον γάμο της. 

Διαβάστε Επίσης