Η Jane Fonda συγκινείται on camera, μιλώντας για τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα της, Henry Fonda

Η ανύπαρκτη στοργή και η στιγμή της "συμφιλίωσης".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Jane Fonda έχει αναφερθεί αρκετές φορές στον τρόπο που μεγάλωσε και στη δύσκολη σχέση που είχαν η ίδια και ο αδερφός της με τον χολιγουντιανό σταρ και πατέρα τους, Henry Fonda.

Διαβάστε Επίσης

Όσο κι αν η ηθοποιός τον λάτρευε, εκείνος ήταν απόμακρος και δυσκολευόταν να εκφράσει οποιοδήποτε ίχνος στοργής, ενώ παράλληλα ήταν πολύ επικριτικός με ό,τι τα παιδιά του έκαναν. Η αυτοκτονία της μητέρας τους, Frances Ford Seymour, ήταν ένας από τους λόγους που η σχέση τους έγινε ακόμα πιο σκληρή, με τη Fonda να αντιμετωπίζει προβλήματα με την εικόνα της αλλά και με τις μετέπειτα σχέσεις της. 

Πρόσφατα, σε συνέντευξή της στο Vanity Fair η 84χρονη ηθοποιός κάνοντας τον απολογισμό της στην καριέρα της, αναφέρθηκε συγκινημένη στην περίπλοκη σχέση με τον πατέρα της και στην ταινία "On Golden Pond" που είχαν παίξει μαζί. "Μπείτε στη θέση μου, μια κόρη που λάτρευε απόλυτα τον πατέρα της, ο οποίος δεν εξέφραζε ποτέ τα συναισθήματά του, που δεν εξέφραζε με λόγια την αγάπη ή τη στοργή του, που ήταν ακραία καταπιεσμένος και εγώ καταφέρνω να γίνω παραγωγός και να παίξω σε μία ταινία μαζί του. Και σε αυτή την ταινία καταφέρνω να του πω πράγματα που δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να του πω στην πραγματικότητα. Και στην ταινία συμφιλιωνόμαστε. Και σε αυτή την ταινία που είμαι παραγωγός καταφέρνει να κερδίσει Όσκαρ. Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να έχω αυτή την εμπειρία σαν αυτή, αφού πέθανε 5 μήνες αργότερα. Όμως έχω αυτή την ταινία, έχω αυτή την εμπειρία μαζί του", δήλωσε στη συνέντευξή της η Fonda, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. 

Jane Fonda - Henry Fonda- Katharine Hepburn
Οι Jane Fonda, Henry Fonda και Katharine Hepburn στην ταινία "On Golden Pond".

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός κάνει λόγο για τα νεανικά της χρόνια και για το γεγονός πως ο πατέρας της δεν κατάφερε ποτέ να της πει αυτά που σκεφτόταν. Γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, η Fonda είχε δηλώσει στο παρελθόν πως στην αρχή είχε ξεκινήσει να κάνει καλές πράξεις προκειμένου να κινήσει το ενδιαφέρον του πατέρα της, ο οποίος πίστευε απόλυτα στην αξία της δικαιοσύνης, παίζοντας συνήθως στον κινηματογράφο τέτοιους ρόλους. Ωστόσο, ακόμα κι αν ποτέ δεν της το είχε πει πρόσωπο με πρόσωπο, ο ίδιος ήταν πολύ περήφανος για εκείνη. "Κάποια χρόνια πριν κάποιος μου έστειλε μία συνέντευξη που είχε κάνει στη βρετανική τηλεόραση και είπε τα πιο όμορφα λόγια για εμένα. Έκλαψα τόσο πολύ βλέποντάς το γιατί δεν μου είχε πει ποτέ αυτά τα πράγματα όταν ήμασταν μαζί", είχε δηλώσει η ηθοποιός. 

Δείτε το απόσπασμα της πρόσφατης συνέντευξής της:

Διαβάστε Επίσης