H Helen Mirren μοιράζεται τα μυστικά ενός καλού γάμου

Η ηθοποιός είναι παντρεμένη 25 χρόνια με τον σκηνοθέτη Taylor Hackford και είναι μαζί και 10 χρόνια πριν τον γάμο τους!

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πώς την κάνει να αισθάνεται όμορφη ο επί 25 ετών συζυγός της; "Ω, δεν το κάνει. Δεν νομίζω ότι με κάνει ποτέ να αισθάνομαι όμορφη. Δεν είναι απαραίτητο. Δεν είναι αυτός ο λόγος που τον αγαπώ, ειλικρινά" απαντά σε σχετική ερώτηση η Helen Mirren.

Η Mirren συνάντησε τον Hackford, τον σκηνοθέτη ταινιών όπως οι An Officer και a Gentleman και Ray,την εποχή που περνούσε από οντισιόν για την ταινία White Nights. Πλέον όμως ο άντρας της δεν της δίνει συμβουλές για τους ρόλους της, εξάλλου η ίδια έχει τιμηθεί και με Όσκαρ. "Ξέρετε πιστεύω πολύ στο να επαινεί κανείς τους αγαπημένους του, χωρίς όρους. Δεν θέλω κριτική. Και εγώ με τη σειρά μου τον επαινώ το ίδιο, πάνω- κάτω" λέει η Mirren και προσθέτει: "επιτρέπουμε ο ένας στον άλλο να κάνει τα δικά του πράγματα και προχωράμε".

H Helen Mirren μοιράζεται τα μυστικά ενός καλού γάμου

Η πανδημία τούς έφερε ακόμα πιο κοντά. "Δουλεύω από 20 ετών. Η πανδημία υπήρξε η μόνη περίοδος στη ζωή μου που δεν δούλεψα για έξι μήνες. Πολλοί άνθρωποι υπέφεραν αυτό το απαίσιο διάστημα, αλλά αυτό που υπήρξε ανεκτίμητο για εμένα είναι πως μού δόθηκε χρόνος να είμαι με τον σύζυγό μου και να κάθομαι απέναντί του στο τραπέζι, κάθε βράδυ- κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ- χωρίς να σκέφτομαι καν τη δουλειά". Την ίδια περίοδο εξάλλου θυμόμαστε πως η ίδια έδιωξε μια αρκούδα από το σπίτι της και πως έραβε διαρκώς. "Ακόμα έχω τη ραπτομηχανή της μαμάς μου και φτιάχνω πράγματα με αυτή. Από τη μητέρα μου έμαθα να αγαπώ τα υφάσματα" είπε η ηθοποιός στο People. "Προσπαθώ ακόμα να φτιάξω εκείνη τη δετή φούστα που θα έρχεται και θα εφαρμόζει τέλεια".

Helen Mirren

Το να έχει κανείς τα δικά του χόμπι και τα δικά του ενδιαφέροντα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν καλό γάμο. "Ένα σημαντικό μέρος της αγάπης είναι να διατηρεί ο καθένας την αίσθηση της ταυτότητάς του. Μάλλον αυτό είναι το πιο σημαντικό, να μην χάσεις τον εαυτό σου μέσα σε κάποιον άλλον. Να είσαι αληθινά κι αυθεντικά αυτός που είσαι". Και βέβαια να επιτρέπεις και στον άλλον ακριβώς το ίδιο. "Είναι πολύ σημαντικό να αφήνεις τον άνθρωπο που αγαπάς να είναι αυτός που είναι- ακόμη κι αν κάποιες φορές δεν σου αρέσει αυτό και τόσο πολύ".

Η μεγάλη της χαρά όμως είναι όταν ταξιδεύουν παρέα. "Ανακαλύπτουμε διαρκώς και μαθαίνουμε τον άνθρωπο που αγαπάμε, ο οποίος μπορεί να σε ξαφνιάσει εντελώς απροσδόκητα" σημειώνει. "Ανακαλύπτεις αποθέματα κουράγιου, υπομονής και γενναιοδωρίας που ίσως και να μην τα γνώριζες". Το ζευγάρι θα γιορτάσει τα 25 χρόνια γάμου τους τον Δεκέμβριο και μάλιστα ήταν μαζί και μία δεκαετία πριν τον γάμο τους.