Βασιλική οικογένεια | Η μυστική βοήθεια προς τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Οι καλές πράξεις της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας για τις οποίες δεν θέλουν να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Παρά το γεγονός πως δεν πρόκειται για μία είδηση που θα τους χαλάσει τη δημόσια εικόνα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας αποφεύγουν να αναφέρουν το τι έχουν κάνει μέχρι τώρα για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Daily Express, η βασιλική οικογένεια έχει μεριμνήσει για τη διαμονή πολλών Ουκρανών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους τα σπίτια τους και τη ζωή τους.

Διαβάστε Επίσης

Και όσο κι αν όλα τα μέλη της οικογένειας της βασίλισσας Ελισάβετ, με αρχηγό την ίδια, έχουν δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, αόριστες παραμένουν οι καλές τους πράξεις. Πιο αναλυτικά, πηγή από το κοντινό περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας ανέφερε πως "τα μέλη δουλεύουν σκληρά πίσω από τα φωτά σε έναν μεγάλο αριθμό πρότζεκτ και θέλουν να κρατήσουν τη συνεισφορά τους μυστική", γεγονός που επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Άλλωστε, πριν από λίγους μήνες, με την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μία σπάνια δωρεά, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση του φιλανθρωπικού οργανισμού, στον οποίο κατατέθηκε, ήταν πολύ γενναιόδωρη. Παράλληλα, η μονάρχης, που από πάντα έχει συνηθίσει να μένει ουδέτερη στα πολιτικά γεγονότα, υποστήριξε σιωπηλά την Ουκρανία με την επιλογή των λουλουδιών στο γραφείο της, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Καναδά, Justin Trudeau. 

Αλλά και ο πρίγκιπας William με τη σύζυγό του, Kate Middleton δε δίστασαν να επισκεφθούν διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που δουλεύουν υπέρ των πληγέντων του πολέμου, όπου το βασιλικό ζευγάρι σήκωσε τα μανίκια και βοήθησε τους εθελοντές και τους εργαζομένους. 

Μέχρις στιγμής, 150 χιλιάδες Βρετανοί έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα πιου χορηγείται από την κυβέρνηση για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο σπίτι τους,. Ωστόσο, μόνο 54 χιλιάδες Ουκρανοί έχουν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα της Αγγλίας, πράγμα που πιστώνεται στην αδυναμία και την απροθυμία του κράτους να προχωρήσει με τις διαδικασίες. Από την αρχή την εισβολής και όπως αναφέρουν τα νούμερα, 14 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν αφήσει τα σπίτια τους, εγκαταλείποντας ίσως για πάντα τη χώρα τους.

Διαβάστε Επίσης