Ο πρίγκιπας Louis φόρεσε τη ναυτική στολή που είχε φορέσει ο πρίγκιπας William πριν από 37 χρόνια

Η βασιλική παράδοση στην παιδική μόδα συνεχίζεται από τον μικρότερο πρίγκιπα της οικογένειας της Kate Middleton και του πρίγκιπα William.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με αφορμή την παρέλαση Trooping the Colour, η βασιλική οικογένεια, όπως κάθε χρόνο φτάνει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ με άμαξα, όπου μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ παρακολουθούν το γεγονός από το μπαλκόνι, χαιρετώντας το πλήθος.

Διαβάστε Επίσης

Ωστόσο, ακόμα κι αν πρόκειται για μία καθιερωμένη γιορτή, φέτος αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή αφού συμπίπτει με τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ για τα 70 χρόνια που βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο. 

Λίγα λεπτά νωρίτερα, κατέφθασαν η Kate Middleton με την Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης και τα 3 της παιδιά, George, Charlotte και Louis και όπως ήταν αναμενόμενο όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω στη δούκισσα του Cambridge. Όμως, μεγάλο ενδιαφέρον κίνησε και το outfit του μικρότερου γιου της, ο οποίος ήταν ντυμένος με μία ναυτική στολή, την οποία είχε φορέσει 37 χρόνια νωρίτερα ο πατέρας του, πρίγκιπας William, στην παρέλαση Trooping the Colour το 1985. 

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη στολή χρονολογείται από το 1846 όταν ο πρίγκιπας Edward το φόρεσε για πρώτη φορά σε μία κρουαζιέρα όταν βρισκόταν στην ηλικία των 4 ετών. Από τότε έγινε ένα πολύ διάσημο κομμάτι στην παιδική μόδα, σε σημείο που λίγα αγόρια στην Αγγλία δεν το φορούσαν κατά την παιδική τους ηλικία.

Όπως προαναφέρθηκε, ο πρίγκιπας William είχε φορέσει την ίδια στολή σε παρόμοια περίσταση, μία απόφαση που είχε λάβει η μητέρα του, πριγκίπισσα Diana, σύμφωνα με την ιστορικό Amber Butchart. "Τη δεκαετία του 1980, ο κατεξοχήν βρετανικός σχεδιαστικός οίκος Laura Ashley αναδημιούργησε το ναυτικό φόρεμα ως δείκτη ευπρέπειας της μεσαίας τάξης, μια εμφάνιση που η πριγκίπισσα Νταϊάνα έκανε δική της", είχε γράψει η ιστορικός.

Διαβάστε Επίσης