Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ είχε επισκεφτεί την Ελλάδα

Στα 70 χρόνια της βασιλείας της, η Ελισάβετ έχει επισκεφτεί επίσημα τη χώρα μας μία φορά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπληρώνοντας 70 χρόνια βασιλείας στον βρετανικό θρόνο μετράει χιλιάδες επίσημες επισκέψεις στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Για αρκετές δεκαετίες, πριν ακόμα εμφανιστούν τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιούσε συνεχώς βασιλικές περιοδείες σε κάθε τόπο του πλανήτη. Την μικρή Ελλάδα, ωστόσο, η βασίλισσα έχει επισκεφτεί μόνο μια φορά στην ζωή της, παρόλο που ο αείμνηστος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος είχε ελληνική καταγωγή.

Μάλιστα, την μοναδική αυτή φορά όπου η βασίλισσα βρέθηκε στην Ελλάδα, ανακηρύχθηκε με όλες τις τιμές, επίτιμη δημότης των Αθηνών.

Με την βασιλική ακόμα ιδιότητα της πριγκίπισσας, η 24χρονη Ελισάβετ κατέφθασε στην περιοχή των Αθηνών ένα χειμωνιάτικο πρωινό, τον Δεκέμβριο του 1950. Η ανεπίσημη επίσκεψη στην χώρα μας προέκυψε έπειτα από πρόσκληση του βασιλεία Παύλου και της συζύγου του, Φρειδερίκης, τρία χρόνια μετά τον γάμο της με τον Δούκα του Εδιμβούργου. Το βασιλικό ζεύγος διέμεινε στην πρωτεύουσα έξι ολόκληρες ημέρες και απόλαυσαν στο έπακρο την ελληνική κουλτούρα. Μάλιστα, την μοναδική αυτή φορά όπου η βασίλισσα βρέθηκε στην Ελλάδα, ανακηρύχθηκε με όλες τις τιμές, επίτιμη δημότης των Αθηνών. 

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr