Gianni Versace | Η δραματική ιστορία του "βασιλιά της μόδας" που έφυγε νωρίς

Ο Ιταλός σχεδιαστής δολοφονήθηκε πριν από 25 χρόνια, στις 15 Ιουλίου 1997.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ήταν ένα ηλιόλουστο, καλοκαιρινό πρωινό στο Miami- το ημερολόγιο έδειχνε 15 Ιουλίου του 1997. Ο Gianni Versace βγήκε από το σπίτι του και πετάχτηκε μέχρι ένα κατάστημα τρία οικοδομικά τετράγωνα πιο πέρα. Αγόρασε καφέ και περιοδικά, αντάλλαξε χαιρετισμούς με τον διευθυντήκαι επέστρεψε στην Casa Casuarina, την εντυπωσιακή βίλα που είχε ξοδέψει εκατομμύρια για να αγοράσει και να ανακαινίσει.

Ανέβηκε τα πέντε μαρμάρινα σκαλοπάτια και έβαλε το κλειδί στην κλειδαριά της σιδερένιας πύλης. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, ένας μελαχρινός άντρας που φορούσε σορτς, γκρι φανελάκι, καπέλο του μπέιζμπολ και ένα σακίδιο ανέβηκε πίσω του τα μαρμάρινα σκαλοπάτια. Ο Andrew Cunanan πυροβόλησε τον Gianni Versace , δύο φορές στο κεφάλι, έκανε μεταβολή και έφυγε ανενόχλητος, αφήνοντας ένα από τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας του 20ου αιώνα να κείτεται νεκρός. Ήταν μόλις 50 ετών. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Gianni γεννήθηκε στην Καλαβρία της Ιταλίας το 1946. Ο πατέρας του ήταν εργάτης που κουβαλούσε κάρβουνο και η μητέρα του δούλευε σαν μοδίστρα της γειτονιάς. Ο ίδιος εκδήλωσε γρήγορα την κλίση του προς το χώρο της μόδας και έφτιαξε το πρώτο του φόρεμα στα 9 του χρόνια. Αργότερα, θα αναφέρει ως μία από τις πρώτες του πηγές έμπνευσης τα πολύχρωμα φορέματα που φορούσαν οι πόρνες της Καλαβρία, τις οποίες κρυφοκοιτούσε ανάμεσα από τα δάχτυλα της μητέρας του, που του έκλεινε τα μάτια. 

Διαβάστε περισσότερα στο Madame Figaro 

Διαβάστε Επίσης