Πριγκίπισσα Diana | Η αλήθεια για τον οδηγό Henri Paul που κατηγορήθηκε για τον θάνατό της

Ο οδηγός της Mercedes, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με την πριγκίπισσα του λαού και τον Dodi Al Fayed, είχε κριθεί "ένοχος" για το ατύχημα. Ήταν, όμως, στην πραγματικότητα;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το μοιραίο δυστύχημα που στάθηκε η αιτία η πριγκίπισσα Diana να χάσει τη ζωή της, μέχρι σήμερα αποτελεί ένα μυστήριο. Πολλά είχαν ειπωθεί σχετικά με την υπόθεση, ενώ όλες οι έρευνες των Αρχών οδηγούσαν στον "υπαίτιο", Henri Paul, τον οδηγό της Mercedes, που συνετρίβη στο τούνελ Pont de l’Alma στο Παρίσι, σκοτώντας την πριγκίπισσα του λαού, τον σύντροφό της Dodi Al Fayed και τον ίδιο τον οδηγό.

Ωστόσο, ένα νέο ντοκιμαντέρ του New Channel ‘Diana: Death In Paris’ παρουσιάζει 25 χρόνια μετά το δυστύχημα, μία πιο ανθρώπινη εικόνα του 41 ετών οδηγού, που μέχρι σήμερα δεν είχε λάβει ποτέ μία δήλωση συμπόνοιας από τα Μέσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει λίγο μετά το δυστύχημα, ο Paul, ο οποίος ήταν πρώην σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας, είχε προσληφθεί από την ασφάλεια στο ξενοδοχείο Ritz. Όπως ανέφεραν τα Μέσα, ο οδηγός προκειμένου να αποφύγει τα δεκάδες φωτογραφικά κλικ, αύξησε την ταχύτητα του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να συντριβεί στο τούνελ. 

Πριγκίπισσα Diana | Η αλήθεια για τον οδηγό Henri Paul που κατηγορήθηκε για τον θάνατό της

Λίγες ημέρες αργότερα, η αστυνομική έρευνα βρήκε πως τα επίπεδα του αλκοόλ στον οργανισμό του Paul ξεπερνούσαν τα όρια, με τον θάνατο της Diana να θεωρηθεί μία δεκαετία αργότερα αποτέλεσμα της αμέλειας του οδηγού. 

Βέβαια, για τον 23 χρόνια καλό του φίλο, Claude Garrec, η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική. Όπως δήλωσε στο ντοκιμαντέρ, τα Μέσα αντιμετώπισαν τον Paul ως έναν αλκοολικό, πράγμα που δεν ίσχυε. "Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα, όμως ήταν χειρότερο για τους γονείς του. Τα Μέσα ήρθαν για να μαγνητοσκοπήσουν τον θρήνο μας. Πίστευαν πως ο Henri έφταιγε. Εγώ δεν το βλέπω έτσι", δήλωσε ο Garrec.

Παράλληλα, στο ντοκιμαντέρ ακούγονται κι άλλες μαρτυρίες, όπου αναφέρουν πως η συμπεριφορά του Paul ήταν φυσιολογική πριν μπουν στο αυτοκίνητο. "Όταν δεις το υλικό από τις κάμερες του Ritz, ο κ. Paul συμπεριφέρεται φυσιολογικά. Δεν παραπατάει. Μοιάζει φυσιολογικός", ακούγονται μαρτυρίες που καταλήγουν στο  συμπέρασμα πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο Henri Paul δεν θα έμπαινε ποτέ πίσω από το τιμόνι. "Νομίζω πως η δουλειά του κ. Paul ήταν η ζωή του", ανέφερε η αρχηγός της Brigade Criminelle της γαλλικής αστυνομίας.

Πέρα, όμως, από τις συνεντεύξεις, το επεισόδιο του νέου ντοκιμαντέρ έδειξε, επίσης, κάποια σπάνια πλάνα από την κηδεία του Paul, κατά τα οποία η κάμερα έδειχνε πως στον τάφο του οδηγού υπήρχε με ένα μπουκέτο λουλούδια μαζί με ένα σημείωμα, που έγραφε στα γαλλικά: "Οι φίλοι σου ξέρουν την αλήθεια". 

Διαβάστε Επίσης