"Προφανώς η φιλοδοξία είναι ένα τρομερό, τρομερό πράγμα για μια γυναίκα" | Η Meghan Markle μιλά για όλα στο νέο της podcast

Δημοσιεύθηκε το πρώτο επίσημο "σόλο" εγχείρημα της δούκισσας του Sussex.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από περίπου 2 χρόνια όπου ανακοινώθηκε η συνεργασία εκατομμυρίων της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry με το Spotify, κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο της σειράς podcast της δούκισσας του Sussex, Archetypes. 

Με σκοπό να διερευνήσει τις ταμπέλες που λαμβάνουν όλες οι γυναίκες στις ημέρες και παλαιότερα, όπως και τα στερεότυπα που μέχρι σήμερα τις κυνηγούν, η Markle αποφάσισε να κάνει μία συζήτηση με τη διάσημη τενίστρια Serena Williams,

Η ίδια ξεκίνησε να μιλάει στο επεισόδιο, αναφερόμενη στην ιστορία που έχουμε ήδη ακούσει, κατά την οποία σε ηλικία 11 ετών ενοχλήθηκε από μία διαφήμιση της Procter & Gamble για ένα καθαριστικό πιάτων που απευθυνόταν αποκλειστικά και μόνο σε γυναίκες. Τότε, όπως περιγράφει και η ίδια, έγραψε επιστολές σε δυναμικές προσωπικότητες της εποχής, όπως τη Hilary Clinton, με αποτέλεσμα το διαφημιστικό σποτ να λάβει αλλαγές. 

Όπως εξήγησε, η εμπειρία για εκείνη ήταν αφυπνιστική "με εκατομμύρια τρόπους, μεγάλους ή μικρούς, που η κοινωνία μας προσπαθεί να βάλει σε ένα κουτί τις γυναίκες, να τις κρατήσει πίσω, να τους πει ποιες και τι θα πρέπει να είναι. Δεν έχω χάσει επαφή με αυτή την πραγματικότητα και τα τελευταία χρόνια η επιθυμία μου να κάνω κάτι γι'αυτό έχει μεγαλώσει". 

Επίσης, σχολίασε με τη Williams το γεγονός πως η λέξη φιλοδοξία είναι απαγορευτική για τις γυναίκες. "Δεν θυμάμαι ποτέ προσωπικά να νιώθω τον αρνητικό συνειρμό πίσω από τη λέξη φιλόδοξος μέχρι που ξεκίνησα να βγαίνω με τον νυν σύζυγό μου. Και προφανώς η φιλοδοξία είναι ένα τρομερό πράγμα για μια γυναίκα- σύμφωνα με κάποιους. Έτσι, από τότε νιώθω τον αρνητισμό πίσω από αυτό, είναι πολύ δύσκολο να μην το νιώθεις. Δεν μπορώ ούτε να μην το βλέπω σε εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες που υποβαθμίζουν τον εαυτό σου σε καθημερινή βάση", επεσήμανε η δούκισσα του Sussex.

Παράλληλα, ο πρίγκιπας Harry δεν μπορούσε να μην κάνει μία εμφάνιση, κάνοντας μία παρέμβαση στη συζήτηση για να χαιρετήσει τη Williams και να την κολακέψει για το καινούριο χτένισμα στα μαλλιά της. 

Το podcast της Meghan Markle, που αποτελεί το πρώτο επίσημο σόλο εγχείρημά της, πρόκειται να φιλοξενήσει κι άλλους διάσημους συνομιλητές, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά τους. Αυτό που είχε δηλώσει παλαιότερα για το podcast είναι πως "θα έχω συζητήσεις με γυναίκες που ξέρουν πολύ καλά αυτά τα στερεότυπα που διαμορφώνουν τις ιστορίες μας. Και θα μιλήσω και σε ιστορικούς για να καταλάβω πώς βρεθήκαμε εδώ εξαρχής".

Διαβάστε Επίσης