Πριγκίπισσα Diana | Γιατί η βασιλική οικογένεια δεν έχει δώσει στον νόμιμο ιδιοκτήτη το αυτοκίνητο στο οποίο πέθανε;

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το θέλει πίσω -Κοστίζει 10 εκατομμύρια δολάρια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που η πριγκίπισσα Diana πέθανε στο Παρίσι μετά από τροχαίο που είχε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με τον Dodi Fayed.

Ο ιδιοκτήτης της Etoile Limousines, Jean-Francois Musa, που είχε δώσει το αυτοκίνητο στην πριγκίπισσα και τον σύντροφό της πλέον το διεκδικεί αφού ό,τι έχει απομείνει από το όχημα υπολογίζεται ότι κοστίζει 10 εκατομμύρια δολάρια.

"Είναι νομικά δική μου, αλλά δεν έχω ιδέα που είναι” λέει ο ιδιοκτήτης για την Mercedes-Benz S280 στην οποία επέβαινε η Diana την μοιραία νύχτα. "Το μόνο που ξέρω είναι ότι μου ανήκει και προφανώς το θέλω πίσω. Θα έπρεπε να μου είχε επιστραφεί αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό”, λέει εξηγώντας ότι αυτό που θέλει είναι να τοποθετήσει τα συντρίμμια του αμαξιού σε αμερικάνικο μουσείο προς τιμήν της πριγκίπισσας.

Όπως λέει ο Musa, η βασιλική οικογένεια θέλει να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από το αυτοκίνητο υπό άκρα μυστικότητα ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε γκαράζ της αστυνομίας σε μια πόλη έξω από το Παρίσι. Ο Musa δεν πιστεύει στις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το μοιραίο τροχαίο, εξηγώντας ότι εφόσον δεν πρόκειται να διαπιστωθεί κάτι καινούριο σχετικά με το δυστύχημα θα έπρεπε να του επιστραφεί. "Δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο. Ήταν ένα συνηθισμένο τροχαίο, αυτό που όλοι φοβόμαστε. Είναι πολύ λυπηρό”.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Lord Stevens, που μίλησε στους Times of London, η φετινή επέτειος θανάτου της Diana βρίσκει περισσότερους ανθρώπους να πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος: "Ήταν τόσο δημοφιλής. Ο κόσμος το βρίσκει πολύ δύσκολο να καταλάβει πως κάποιος τέτοιος πέθανε σε ένα τέτοιο ατύχημα”, είπε.

Διαβάστε Επίσης