Ο πόλεμος των Ρόουζ | Η μήνυση των 250 εκατομμυρίων δολαρίων της Angelina Jolie κατά του Brad Pitt για το οινοποιείο

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι συνεχίζεται ακάθεκτη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν έχουν περάσει 6 χρόνια από την αίτηση διαζυγίου της Angelina Jolie, με σκοπό να λύσει τον γάμο της με τον Brad Pitt, η διαμάχη μεταξύ τους καλά κρατεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εταιρεία της Jolie, Nouvel, έκανε μήνυση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του πρώην συζύγου της και άλλων εμπλεκόμενων, κατηγορώντας τους πως χρησιμοποίησαν δόλιους τρόπους για να καταλάβουν τον έλεγχο του γαλλικού οινοποιείου - που είχαν αγοράσει οι δύο σταρ στο παρελθόν - και να αποκλείσουν την ηθοποιό από τα έσοδα.

Πιο αναλυτικά, η μήνυση αναφέρει πως το ζευγάρι είχε αγοράσει μαζί το οινοποιείο, έχοντας ο καθένας το 50%, σπαταλώντας δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνισή του. Ωστόσο, η Jolie είχε πολλά προσωπικά έσοδά της, συνδεδεμένα με το οινοποιείο, συνεπώς είχε έναν λόγο παραπάνω να κρατήσει τον έλεγχο του μεριδίου της. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του γάμου τους, ο Pitt είχε την επίβλεψη των κρασιών, ενώ η Jolie των φιλανθρωπικών ενεργειών που συντελούνταν εκ μέρους του κοινού φιλανθρωπικού οργανισμού τους, όμως τα πράγματα έδειχναν να παίρνουν την κατηφόρα.

Όσο κι αν το οινοποιείο κέρδιζε μεγάλες διακρίσεις και αναγνώριση, ο Pitt ανέπτυξε εθισμό στο ποτό, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να οδηγηθεί στον τσακωμό του 2016 που κατέληξε στην αίτηση διαζυγίου. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Jolie και όσα αναφέρθηκαν στη μήνυση, ο Pitt χρησιμοποίησε το οινοποιείο με σκοπό να εκδικηθεί την ηθοποιό για το διαζύγιο και τις διαδικασίες κηδεμονίας, δημιουργώντας μία "καμπάνια" ετών για να αναλάβει τον έλεγχο του Chateau Miraval και τη διαχείριση των ακινήτων της εταιρείας για δικό του όφελος. Παράλληλα, αυτοανακηρύχθηκε ως νόμιμος ιδιοκτήτης του οινοποιείου, με σκοπό να σφετεριστεί την αξία της εταιρείας της Jolie και να πάρει τον έλεγχο ως μοναδικός κυρίαρχος του Chateau Miraval. 

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο Pitt έκανε κινήσεις που αφορούσαν το οινοποιείο χωρίς να συμβουλεύεται τη Jolie, όταν ακόμα η ίδια διατηρούσε το μερίδιό της, και όταν η ίδια προσπάθησε να λάβει πληροφορίες και περισσότερο έλεγχο, ο ηθοποιός προσπάθησε να την εμποδίσει. 

Όταν η Jolie κατάλαβε πως η "επαγγελματική" σχέση τους είχε φτάσει στο απροχώρητο, πρότεινε στον Pitt να του πουλήσει τις μετοχές της και ενώ είχαν φτάσει πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν, ο ηθοποιός έβαλε ορισμένους παράλογους όρους, όπως το να σιωπήσει η πρώην σύζυγός του σχετικά με το τι τους οδήγησε στον χωρισμό. Έτσι, όταν η Jolie έκανε την ίδια πρόταση, αλλά χωρίς τον όρο σχετικά με την εμπιστευτικότητα για το διαζύγιό τους και εκείνος αρνήθηκε, η Jolie αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιό της στον κολοσσό, Stoli. 

Στην ουσία, η μήνυση που κατατέθηκε από την πλευρά της Jolie αποτελεί απάντηση στην αρχική μήνυση του Pitt, την οποία ο ηθοποιός υπέβαλε, ώστε να σταματήσει την παράνομη - κατά τη γνώμη του - διαδικασία για την αγορά των μετοχών της πρώην συζύγου του από την εταιρεία Stoli. 

Διαβάστε Επίσης