X

Elizabeth Banks | Η δήλωσή της για την "υποκρισία του Hollywood" μετά την προώθηση του 'Charlie's Angels' ως φεμινιστικό μανιφέστο

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης εξηγεί ακριβώς ποια είναι τα 'διπλά standards' του ανδροκρατούμενου Hollywood.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας 'Charlie's Angels' του 2019 που σκηνοθέτησε η Elizabeth Banks, η ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε στη νέα της συνέντευξη στους New York Times για την "υποκρισία του Hollywood” για τον τρόπο που προώθησε την ταινία.

Η 48χρονη σταρ που είχε σκηνοθετήσει την πρώτη της ταινία 'Pitch Perfect 2' το 2015, αποκάλυψε ότι το Charlie's Angels ήρθε αντιμέτωπο με τα 'διπλα standards' της ανδροκρατούμενης βιομηχανίας του θεάματος, αφού δεν είναι προωθηθεί ως μια ταινία δράσης αλλά ως 'φεμινιστικό μανιφέστο'.

Όπως είπε στη συνέντευξή της "θα ήθελα να είχα κάνει το Mission: Impossible αλλά οι γυναίκες δεν σκηνοθετούν το Mission: Impossible. Μπόρεσα να σκηνοθετήσω μια ταινία δράσης, ειλικρινά, γιατί πρωταγωνιστούσαν γυναίκες και είμαι γυναίκα σκηνοθέτης και αυτός είναι ο περιορισμός αυτή τη στιγμή στο Hollywood”. Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή "ένας μεγάλος παραγωγός ταινιών δράσης” της είχε πει πως "δεν μπορεί να σκηνοθετήσει ταινίες δράσης και πως οι άντρες πρωταγωνιστές δεν θα ακολουθούσαν τις οδηγίες”.

H δική της εκδοχή της ταινίας 'Charlie's Angels' με την Kristen Stewart, την Naomi Scott και την Ella Balinska είχε ανάμεικτες κριτικές και δεν είχε σημειώσει σημαντικά κέρδη, σημειώνοντας 17.8 εκατομμύρια στην Αμερική και 73 εκατομμύρια παγκοσμίως με κόστος παραγωγής τα 48 εκατομμύρια.

Η Banks δήλωσε πολύ περήφανη για την ταινία λέγοντας πως "μου άρεσε που η Kristen Stewart ήταν αστεία και ελαφριά. Μου άρεσε που σύστησα την Ella Balinska στον κόσμο και μου άρεσε να δουλεύω με τον Patrick Stewart. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία”, ενώ τόνισε πως "ήταν βέβαια πολύ αγχωτικό, γιατί όταν οι γυναίκες κάνουν πράγματα στο Hollywood, αυτό γίνεται ιστορία. Κυκλοφορούσε μια ιστορία ότι εγώ έκανα με το Charlie's Angels ένα φεμινιστικό μανιφέστο. Απλά έκανα μια ταινία δράσης”.

"Εύχομαι η ταινία να μην είχε παρουσιαστεί ως μια ταινία μόνο για γυναίκες γιατί δεν την έκανα μόνο για αυτές” είπε εξηγώντας πως θα έπρεπε να υπάρξει μια συζήτηση στο Hollywood για το πόσες λίγες είναι οι γυναίκες σκηνοθέτες σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία. "Αυτό αντιμετωπίζω αλλά δεν μπορώ να το λύσω και δεν θέλω στα αλήθεια να το αναλύσω. Δεν μου φαίνεται ενδιαφέρον. Με βάζει σε μια θέση που τα στούντιο θα διαβάσουν τις δηλώσεις μου στους New York Times και θα πουν ότι έχω πολλά να πω. Δεν χρειάζομαι αυτή την επιπλέον πίεση. Πιστεύω ότι είναι επικίνδυνο να μιλάς για αυτά τα πράγματα αυτή την εποχή”.

Διαβάστε Επίσης