Sigourney Weaver | Εξηγεί γιατί σκέφτεται πάντα τις γυναίκες όταν επιλέγει ένα νέο ρόλο

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε στην Elizabeth Banks για τον ακτιβισμό και τη νέα της ταινία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Sigourney Weaver είναι από τις σταρ του Hollywood που δεν έχει ταυτιστεί μόνο με τη λάμψη της βιομηχανίας του θεάματος και τους ρόλους που έχει υποδυθεί αλλά και με τον δυναμισμό που την χαρακτηρίζει και της έχει επιτρέψει να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα κοινωνικά ζητήματα και τον ακτιβισμό.

Στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Interview μιλώντας στην νέα της συμπρωταγωνίστρια, Elizabeth Banks, η σταρ εξήγησε γιατί σκέφτεται πάντα τις γυναίκες πλέον πριν επιλέξει ένα νέο ρόλο αλλά και το πως η νέα της ταινία 'Call Jane' μιλάει για ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ έντονα την Αμερική.

Όταν ήταν νεότερη συμμετείχε συχνά σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου στο Βιετνάμ ενώ τον τελευταίο καιρό έχει εναντιωθεί έντονα στην απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της Αμερικής να επιτρέψει σε πολιτείες της χώρας να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις. Για αυτό, άλλωστε, αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει στο 'Call Jane' που δείχνει την ιστορία μιας ομάδας στο Chicago που παρείχε δωρεάν παράνομες αμβλώσεις σε γυναίκες τη δεκαετία του '60.

"Σκέφτομαι πρωταρχικά τις γυναίκες όταν διαβάζω σενάρια. Υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από τους ίδιους τους χαρακτήρες; Και είναι κάτι που θεωρώ σημαντικό;” είπε η ηθοποιός εξηγώντας πως "δεν πιστεύω ότι το Call Jane περίμενε την κατάληξη της απόφασης του δικαστηρίου. Αλλά θα σου πω κάτι, οι γυναίκες στην ταινία δεν υπολόγιζαν στην απόφαση ή στη δικαίωση καθόλου. Αυτό που βλέπεις είναι γυναίκες που αναλαμβάνουν δράση και φροντίζει η μία την άλλη. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για όλους εμάς όσο νιώθουμε ότι μας βάρεσαν στο στομάχι και γνωρίζουμε πως παίζεται το παιχνίδι πραγματικά και πως οι ακραίοι θρησκόληπτοι δεν θα σταματήσουν σε αυτό”.

Όπως είπε η ηθοποιός "πιστεύω ότι μεγαλώνοντας ως κορίτσια καταλαβαίνουμε αμέσως την αδικία. Ο πόλεμος στο Βιετνάμ σίγουρα έκανε την γενιά μου να μιλήσει. Κάναμε διαδηλώσεις και εξεγέρσεις. Με κινούν περισσότερο τα ζητήματα αλλά νομίζω ότι αυτές οι μέρες τέλειωσαν. Πρέπει να με κινούν περισσότερο τα πολιτικά ζητήματα. Πρέπει να δουλεύουμε για τους υποψήφιους”.

Διαβάστε Επίσης