Blonde | Η σκηνή που σόκαρε τους τηλεθεατές του Netflix και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις

Η πολυσυζητημένη ταινία με πρωταγωνίστρια την Ana de Armas δεν έλαβε την ψήφο του κοινού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν η μεταμόρφωση της Ana de Armas στο απόλυτο είδωλο της Marilyn Monroe ήταν πράγματι καταπληκτική στην ταινία "Blonde", ωστόσο το συνολικό έργο δεν έπεισε τους κριτικούς, ούτε αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό. Μία σκηνή από την ταινία, μάλιστα, έκανε αρκετούς να προβληματιστούν και να αμφιβάλλουν για το αν πράγματι το περιστατικό αυτό συνέβη στην πραγματικότητα.

Ίσως, αυτό που έχει σημασία είναι να δεις τη συγκεκριμένη ταινία ως μία μεταφορά του βιβλίου της Joyce Carol Oates στη μεγάλη οθόνη και όχι ως ένα βιογραφικό φιλμ που βασίζεται πιστά στα αληθινά γεγονότα. Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι στο Blonde η αλήθεια μπερδεύεται με τη μυθοπλασία είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιο είναι το πραγματικό γεγονός και ποιο όχι. Ωστόσο, μία σκηνή φάνηκε τόσο λάθος στα μάτια των θεατών που δεν μπορούσαν να μην αντιδράσουν. 

Ειδικότερα, η ταινία θεωρήθηκε ακατάλληλη για ανηλίκους και αυτό ενδέχεται να επηρεάστηκε από την εν λόγω σκηνή, που λέγεται πως οι συντελεστές το παρατράβηξαν. Πολλά έχουν ακουστεί για τη σχέση της Marilyn Monroe και του Προέδρου των ΗΠΑ, John F. Kennedy, η οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί, με το Blonde να το πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. 

Σε μία σκηνή πριν από το τέλος, φαίνεται η Monroe να είναι ναρκωμένη και να την πηγαίνουν σε έναν χαρακτήρα που τον αποκαλούν "πρόεδρο" που μοιάζει καταπληκτικά με τον JFK. Και παρά το γεγονός πως ο ίδιος μιλάει στο τηλέφωνο, αρνούμενος τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, την ίδια στιγμή αναγκάζει την πρωταγωνίστρια να πραγματοποιήσει μια σεξουαλική πράξη σε εκείνον, ενώ η φωνή της Ana de Armas εξηγεί πως η ίδια ήθελε να απομακρυνθεί από την κατάσταση.

Σύμφωνα με την Independent, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν πως αυτό το περιστατικό συνέβη, αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να το επιβεβαιώνει. Μάλιστα, αρκετοί αποκάλεσαν την ταινία μία "εκμετάλλευση" της ιστορία της Monroe, με μία θεατή να αναρωτιέται στα social media: "Δεν ξέρω αν αυτό έχει επιβεβαιωθεί ή όχι. Είναι μεγάλο ρίσκο για να είναι ψέματα όμως".

Σε όλη αυτή τη φασαρία, η Jessie Thompson της Independent σημείωσε πως "η ταινία Blonde δεν είναι κακή ταινία επειδή είναι υποτιμητική, εκμεταλλευτική και μισογυνιστική, ακόμα κι αν είναι όλα αυτά. Είναι κακή γιατί είναι βαρετή, ευχαριστημένη με τον εαυτό της και δεν έχει ιδέα τι προσπαθεί να πει".

Διαβάστε Επίσης