Διέρρευσε η ημερομηνία της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου

Ο νέος μονάρχης της Αγγλίας πρόκειται να πραγματοποιήσει μία λιτή τελετή.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αν και ο βασιλιάς Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό της, η τελετή στέψης προγραμματίστηκε για αργότερα, δεδομένου ότι η βασιλική οικογένεια ήθελε να τιμήσει με αυτό τον τρόπο την εκλιπούσα μονάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα δημοσιεύματα, ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να στεφθεί και επίσημα βασιλιάς στις 3 Ιουνίου του 2023 στο Αββαείο του Westminster. Όπως αναφέρουν οι πηγές του Παλατιού, η βασιλική οικογένεια επιθυμεί η τελετή να λάβει χώρα εκείνη την ημέρα, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Μην ξεχνάμε πως η τελετή στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ έλαβε χώρα στις 2 Ιουνίου του 1953, συνεπώς θα έχει και συναισθηματική χροιά.

Ωστόσο, είναι γνωστό πως ο βασιλιάς Κάρολος δεν επιθυμεί μεγάλες υπερβολές για τη στέψη, από τη στιγμή που ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου βιώνει δύσκολες εποχές, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Επομένως, η τελετή του δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνη της μητέρας του. Ο βασιλιάς Κάρολος σε ηλικία 74 ετών πρόκειται να γίνει ο πιο μεγάλος σε ηλικία μονάρχης που θα στεφθεί βασιλιάς στην ιστορία.

Παράλληλα, μαζί του θα στεφθεί βασιλική σύζυγος και η Καμίλα, παίρνοντας τη θέση της στο πλευρό του, όπως και στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ μετά την τελετή. Όπως δήλωσε δημόσια, ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμεί να συνεχίσει το έργο της μητέρας του, υπηρετώντας τον λαό με αφοσίωση. "Γνωρίζω βαθιά πως αυτή η βαριά κληρονομιά και τα καθήκοντα και οι μεγάλες ευθύνες της βασιλείας έχουν περάσει σε μένα", είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης