Η Scarlett Johansson μίλησε ανοιχτά για την υπερβολικά "σεξουαλική εικόνα" που της είχαν προσδώσει

Η ηθοποιός παραδέχθηκε πως ζούμε σε μία πατριαρχική κοινωνία και παρά τις αλλαγές που συντελούνται πάντα θα υπάρχει η νοοτροπία αυτή σε ό,τι αφορά τις γυναίκες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός μέχρι η Scarlett Johansson να αποτάξει από πάνω της την εικόνα της σέξι γυναίκας, την οποία δεν κυνήγησε ποτέ, παρά την "παντρεύτηκε", αφού της την επέβαλαν. Η ηθοποιός εμφανίστηκε στο podcast "Armchair Expert" του Dax Shepard, όπου συζήτησε το γιατί πιστεύει πως συνέβαινε αυτό. 

"Κατά κάποιο τρόπο με είχαν αντικειμενοποιήσει και με είχαν εντάξει σε μία κατηγορία όπου ένιωθα πως δεν λάμβανα αρκετές προτάσεις για πράγματα που ήθελα να κάνω. Θυμάμαι να σκέφτομαι: Νομίζω πως ο κόσμος θεωρεί πως είμαι 40 ετών. Κάποια στιγμή σταμάτησε να είναι κάτι που ήταν επιθυμητό και κάτι το οποίο πάλευα", είπε χαρακτηριστικά. Η ίδια εντοπίζει το πρόβλημα στο ότι ξεκίνησε την καριέρα της από πολύ μικρή στον κινηματογράφο , καθώς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα 9 της στην ταινία "North".

"Επειδή νομίζω όλοι πίστευαν πως ήμουν μεγαλύτερη και πως έπαιζα για πολύ καιρό. με ενέταξαν σε μία κατηγορία σε ένα περίεργο υπερ-σεξουαλικό πράγμα. Ένιωθα πως όλα έχουν τελειώσει. Σκεφτόμουν: αυτή του είδους την καριέρα έχεις, αυτοί είναι οι ρόλοι που έχεις παίξει; Αυτό ήταν;", αναρωτιόταν η ηθοποιός. "Ήταν πολύ τρομακτικά εκείνη την περίοδο. Με έναν περίεργο τρόπο, σκεφτόμουν πως αυτό ήταν. Απέδωσα πολλά από αυτά στο γεγονός πως ο κόσμος πίστευε πως ήμουν πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι ήμουν", πρόσθεσε.

Φυσικά, η ίδια αναγνωρίζει πως κατάφερε να "ξεφύγει" από αυτό δεδομένου ότι είχε μία μαμά που ήταν καλή στο να την προστατεύει όσο ήταν ανήλικη. Ωστόσο, η ηθοποιός είναι χαρούμενη καθώς τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν, παρά το γεγονός πως εξακολουθούμε να ζούμε σε μία πατριαρχική κοινωνία. "Τώρα βλέπω νεότερες ηθοποιούς που είναι στα 20 τους. Νιώθω πως τους επιτρέπεται να είναι τόσα διαφορετικά πράγματα. Είναι μια άλλη εποχή, επίσης. Πλέον δεν κατηγοριοποιούμε τους άλλους, ευτυχώς. Οι άνθρωποι είναι πιο δυναμικοί", σημείωσε.

Η ίδια όμως αδυνατεί να δει μία κοινωνία χωρίς έστω ένα κομμάτι πατριαρχικής νοοτροπίας, καθώς μοιάζει να είναι εμποτισμένη αυτή θεωρία στην κουλτούρα και την κοινωνία μας. "Είχαμε τις μητέρες μας που μας έλεγαν να χρησιμοποιούμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Να χρησιμοποιούμε τη θηλυκότητα μας, τη σεξουαλικότητά μας. Και μετά υπάρχει η δική μας γενιά, που νομίζω το έκανε αυτό, όμως έλεγε πως δεν φαίνεται σωστό, υπάρχει ίσως ένας άλλος τρόπος. Και υπάρχει και η νεότερη γενιά γυναικών που είναι 15 χρόνια νεότερες από εμένα που λένε πως δεν χρειάζεται να ανέχεσαι όλα αυτά. Είναι ένα σύστημα που είναι εντελώς ακυρωμένο. Είναι ένα ενδιαφέρον μέρος να βρίσκεσαι στη μέση", εξήγησε.

Διαβάστε Επίσης