"Είναι ντροπή" | Πολιτικοί, αριστοκράτες και συγγραφείς στη Βρετανία δηλώνουν εξοργισμένοι με την πέμπτη σεζόν του 'The Crown'

H επόμενη σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί η πέμπτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix 'The Crown' να μην έχει προβληθεί ακόμα, αφού η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου, όμως ήδη έχει γίνει γνωστή η πλοκή καθώς και κάποιες λεπτομέρειες από σκηνές που θα συζητηθούν αρκετά.

Μία από αυτές είναι και η σκηνή στην οποία ο πρίγκιπας Κάρολος λέει στην πριγκίπισσα Diana πως θα έπρεπε "να μπεις στη φυλακή επειδή είσαι κακιά μητέρα”. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Tatler, o συγγραφέας βιβλίων για τη βασιλική οικογένεια, William Shawcross δήλωσε πως πρόκειται για μια ατάκα που είναι επίτηδες βλαβερή:”Το The Crown είναι μια απεχθής σειρά, γεμάτη με ψέμματα και μισό-αλήθειες καλυμμένες με βελούδο και δαντέλα. Είναι απίστευτα και επίτηδες βλαβερή για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, δημόσιους λειτουργούς που δεν μπορούν να απαντήσουν ή να κάνουν μηνύσεις. Είναι ντροπή”, είπε ο συγγραφέας κατηγορώντας τον δημιουργό της σειράς, Peter Morgan, ως παρακινητή μιας καμπάνιας κατά της μοναρχίας με σκοπό να "καταστρέψει με ψέμματα έναν σημαντικό οργανισμό”.

Με τον ίδιο τρόπο αντέδρασε και ο Sir John Major για τους διαλόγους ανάμεσα στη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ποτέ δεν επικοινώνησε η παραγωγή της σειράς μαζί του που απλά δημιούργησαν μια "καταστροφική και κακόβουλη ιστορία”. Ο πρώην αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Lord Carey, δήλωσε πως η σκηνή στην οποία η βασίλισσα Ελισάβετ του εκμυστηρεύεται ότι νιώθει πως η διάλυση των γάμων των παιδιών της "φαίνεται σαν γονεϊκή αποτυχία”, δεν βασίζεται σε πραγματικό διάλογο "ή σε οποιαδήποτε συζήτηση είχα ποτέ με τη βασίλισσα”.

Η πέμπτη σεζόν του The Crown καλύπτει τα γεγονότα που απασχόλησαν το βρετανικό Παλάτι από το 1991 έως το 1996, με τον χωρισμό του Καρόλου και της Diana να είναι η βασική νιστορία της πλοκής. Το Netflix αρνήθηκε να προσθέσει στους τίτλους της σειράς τη διευκρίνηση ότι πρόκειται για μια σειρά μυθοπλασίας και πως δεν βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, ενώ και ο ηθοποιός Dominic West- που υποδύεται τον πρίγκιπα Κάρολο- είπε πως πρόκειται για φανταστικούς διαλόγους και πως ο ίδιος δεν μιμείται τον Κάρολο αλλά τον 'θυμίζει'. "Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε τι λένε στις ιδιωτικές συζητήσεις του; Η προφανής απάντηση είναι πως δεν γνωρίζουμε” είχε πει σε συνέντευξή του.

Διαβάστε Επίσης