Βασιλιάς Κάρολος | Το βίντεο που δείχνει ακτιβιστές να πετούν τούρτα στο κέρινο ομοίωμά του

Η έκθεση με τα κέρινα ομοιώματα της βασιλικής οικογένειας στο μουσείο Madame Tussauds είναι προσωρινά κλειστό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος βρέθηκε στο στόχαστρο των ακτιβιστών της ομάδας 'Just Stop Oil' που προωθεί περιβαλλοντολογικά ζητήματα στην Αγγλία όταν στα πλαίσια μιας διαμαρτυρίας τους αποφάσισαν να ρίξουν τούρτα στο κέρινο ομοίωμά του.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, φαίνεται μια γυναίκα κι ένας άντρας που φορούν t-shirt με το όνομα της ομάδας τους να ρίχνουν πρώτα ο ένας και μετά ο άλλος ένα κομμάτι τούρτα στο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου στο μουσείο Madame Tussauds του Λονδίνου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν να ενημερώσουν τον κόσμο και να ζητήσουν τη διακοπή των νέων συμφωνιών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. "Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη, η απαίτηση είναι απλή. Απλά σταματήστε το νέο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Είναι εύκολο” είπαν οι ακτιβιστές χρησιμοποιώντας την αγγλική έκφραση 'piece of cake', δηλαδή "ένα κομμάτι τούρτας” που σημαίνει είναι εύκολο.

Το μουσείο απάντησε στο περιστατικό με μια ανακοίνωση εξηγώντας ότι οι ακτιβιστές απομακρύνθηκαν από την ασφάλεια και πως η έκθεση με τα κέρινα ομοιώματα της βασιλικής οικογένειας θα παραμείνει προσωρινά κλειστή. Το κέρινο ομοίωμα του 73χρονου βασιλιά δείχνει τον Κάρολο με κοστούμι να στέκεται δίπλα στην Καμίλα Πάρκερ που φοράει ένα μπλε φόρεμα, ενώ δίπλα τους είναι και ο πρίγκιπας William με την Kate Middleton.

Διαβάστε Επίσης