Βασιλιάς Κάρολος | Νέο βιβλίο αποκαλύπτει ότι δεν γνώριζε ότι η Meghan Markle είναι μικτής καταγωγής

Με ποια πίστευε ότι μοιάζει πολύ η δούκισσα του Sussex;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν γνώριζε ότι η Meghan Markle είναι μικτής καταγωγής όταν την συνάντησε για πρώτη φορά ισχυρίζεται ο συγγραφέας Christopher Andersen στο νέο του βιβλίο για τη ζωή του γιου της βασίλισσας Ελισάβετ "The King: The Life of Charles III".

Ο πρίγκιπας Harry είχε συστήσει την Meghan στον πατέρα του, Κάρολο, και στην Καμίλα Πάρκερ το 2016 αμέσως μετά το ταξίδι τους στη Botswana, με τον Κάρολο να λέει στην πρώτη τους γνωριμία πόσο πολύ μοιάζει η Markle στην αδελφή της Kate Middleton, Pippa."Εκείνη την εποχή ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είχε ιδέα ότι η νέα σύντροφος του Harry είναι μικτής καταγωγής" αναφέρει το βιβλίο και την είχε βρει "πολύ χαριτωμένη" και "απόλυτα ευχάριστη".

Στο βιβλίο όπου υπάρχουν αναφορές για τους ισχυρισμούς περί ρατσιστικών αντιλήψεων μέσα στη βασιλική οικογένεια, ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε τέτοιες απόψεις ενώ ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη ‘νέγρος’. "Η βασίλισσα που είχε πολλές συναντήσεις με ανθρώπους όλων των φυλών, των εθνικοτήτων και των θρησκειών κατά τη διάρκεια της θητείας της στον θρόνο, δεν είχε καμιά προκατάληψη", εξηγώντας πως κανείς ποτέ δεν την είχε ακούσει "να κάνει κάποιο ρατσιστικό σχόλιο".

"Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τον Κάρολο, και παρόλο που οι γκάφες του είναι σπάνιες, που κάποια στιγμή είχε πει σε μια γυναίκα με καταγωγή από τη Γκάνα ότι δεν μοιάζει σαν να έχει γεννηθεί στο Μάντσεστερ εξαιτίας του χρώματος της επιδερμίδας της και των μαλλιών της σε στιλ ράστα" αναφέρει ο συγγραφέας.

Όσο για τον πρίγκιπα Φίλιππο, γράφει πως "όπως άλλοι της γενιάς του και της τάξης του, ο Φίλιππος χρησιμοποιούσε τη λέξη ‘νέγρος’ με συχνότητα" αν και σημειώνει πως μέλη του προσωπικού του στο κάστρο του Balmoral είχαν δηλώσει ότι δεν τον είχαν ακούσει να λέει κάτι τέτοιο μετά τη δεκαετία του ’70.

Διαβάστε Επίσης