Πρίγκιπας Harry: "Γνωρίζω από πρώτο χέρι τον πόνο του να χάνεις έναν γονιό"

Η συγκινητική επιστολή του πρίγκιπα Harry στα παιδιά στρατιωτών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης, ο πρίγκιπας Harry. αν και δεν τίμησε τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν ενώ υπηρέτησαν στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις στη χώρα του, έγραψε μία επιστολή στη φιλανθρωπική οργάνωση, Scotty's Little Soldiers, απευθυνόμενος στα παιδιά στρατιωτών, τα οποία έχασαν τους γονείς τους. Έχοντας ζήσει μία ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία σε μικρή ηλικία, ο δούκας του Sussex ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει σε αυτά τα παιδιά, κατανοώντας ακριβώς πώς νιώθουν.

Όπως έγραψε στην επιστολή του, "μοιραζόμαστε έναν δεσμό ακόμα κι αν δεν έχουμε γνωριστεί, γιατί έχουμε χάσει έναν γονιό. Ξέρω από πρώτο χέρι τον πόνο και τον θρήνο που έρχεται με την απώλεια και θέλω να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι. Ενώ δύσκολα συναισθήματα θα εμφανιστούν σήμερα όσο τιμούμε τους ήρωες σαν τη μαμά και τον μπαμπά σας, ελπίζω να βρείτε παρηγοριά και δύναμη, γνωρίζοντας πως η αγάπη τους για εσάς ζει και ακτινοβολεί. Όποτε επιθυμείτε μία υπενθύμιση αυτού, σας ενθαρρύνω να ακουμπήσετε στους φίλους σας στο Scotty's Little Soldiers. Έναν από τους τρόπους που έμαθα να διαχειρίζομαι (τον πόνο) είναι μέσω της κοινότητας και το να μιλώ για τον θρήνο και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων και ανακουφισμένος που έχετε απίθανους ανθρώπους να περπατούν μαζί σας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Όλοι γνωρίζουμε πως κάποιες ημέρες είναι δυσκολότερες από κάποιες άλλες, όμως μαζί αυτές οι ημέρες γίνονται πιο εύκολες. Σήμερα και κάθε ημέρα, θαυμάζω και σέβομαι όλους τους άντρες και τις γυναίκες που έδωσαν τις ζωές τους, υπηρετώντας εμάς - ειδικά εκείνους των οικογενειών σας. Επίσης, είμαι απίστευτα περήφανος για εσάς που είστε το καλό παράδειγμα στο να τους θυμόμαστε". Ο πρίγκιπας Harry ήταν μόλις 13 ετών όταν έχασε τη μητέρα του, πριγκίπισσα Diana, στο τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Δεν είναι η πρώτη φορά για τον πρίγκιπα Harry που συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο φιλανθρωπικό οργανισμό, ενώ μάλιστα έχει γνωρίζει ορισμένα παιδιά που ήταν μέλη του Scotty's Little Soldiers. Παράλληλα, η θητεία στον στρατό τον έχει κάνει περισσότερο ευαίσθητο στο θέμα, αφού η περίοδος εκείνη είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για τον ίδιο. 

Διαβάστε Επίσης