Καμίλα Πάρκερ | H ομιλία- αφιέρωση στην "πεθερά" της,βασίλισσα Ελισάβετ, στο Παλάτι του Buckingham

Η queen consort της Μεγάλης Βρετανίας μίλησε για την απώλεια μετά τον θάνατο της Βρετανίδας μονάρχη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Καμίλα Πάρκερ υποδέχτηκε σε εκδήλωση στο Buckingham Palace τους συγγραφείς που αναδείχτηκαν από τον διαγωνισμό 'The Queen's Commonwealth Essay Competition' και μίλησε -μεταξύ άλλων- και για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η νέα queen consort της Μεγάλης Βρετανίας είπε στην ομιλία της ότι τόσο εκείνη όσο και ο βασιλιάς Κάρολος ένιωσαν μεγάλη ευγνωμοσύνη για τα μηνύματα συλλυπητηρίων που δέχτηκαν μετά τον θάνατο της Βρετανίδας μονάρχη. "Δεν μπορώ να ξεκινήσω χωρίς να τιμήσω την αγαπημένη μου πεθερά, βασίλισσα Ελισάβετ. Που σκεφτόμαστε πολύ σήμερα και λείπει πολύ σε όλους μας. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στον θρόνο, το όραμά της να βελτιώσει τις ζωές και τις προοπτικές των πολιτών της Κοινοπολιτείας παρέμεινε πολύ κοντά στην καρδιά της, όπως γνωρίζετε καλά”, είπε η Καμίλα.

"Τους τελευταίους μήνες ο σύζυγός μου κι εγώ λάβαμε μεγάλη στήριξη από τα μηνύματα συλλυπητηρίων που λάβαμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε από όλες τις γωνιές του κόσμου. Μας υπενθύμισαν ότι οι λέξεις έχουν την μοναδική ιδιότητα να συνδέουν, να θεραπεύουν, να καθησυχάζουν, να δίνουν ελπίδα ακόμα και σε περιόδους πένθους”, είπε.

Η Καμίλα αναφέρθηκε και στην βασίλισσα Ελισάβετ Ι που είχε ανέβει στον θρόνο της Αγγλίας στις 17 Νοεμβρίου το 1558, λέγοντας πως "κάποια στιγμή είχε πει πως ενώ γνώριζε τα πλεονεκτήματα των μοναρχών που είχαν προηγηθεί πριν από εκείνη, ο κόσμος δεν θα είχε κανέναν μονάρχη που θα τον αγαπούσε όσο εκείνη. Μια περιγραφή που ταιριάζει και στην βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ και την αγάπη της για την Κοινοπολιτεία".

Διαβάστε Επίσης