Βασίλισσα Ελισάβετ | Η "αναποδιά" στον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο

Σήμερα, το ζευγάρι θα έκλεινε 75 χρόνια ευτυχισμένου έγγαμου βίου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν ήταν ένα ζευγάρι με τα πάνω και τα κάτω του, όπως κάθε άλλο που δεν βρισκόταν στον βρετανικό θρόνο, για τουλάχιστον 70 χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος παρέμειναν μία καλή "ομάδα", υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Στις 20 Νοεμβρίου του 1947 το βασιλικό ζευγάρι παντρεύτηκε στο Αββαείο του Westminster με κάθε δόξα και τιμή που άρμοζαν στη θέση τους και σήμερα θα γιόρταζαν τη 75η επέτειο του γάμου τους. 

Ωστόσο, η ημέρα της γαμήλιας τελετής δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, αφού η βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετώπισε μια μικρή "αναποδιά". Ειδικότερα, για την ιδιαίτερη μέρα, η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ είχε επιλέξει να φορέσει ένα εντυπωσιακό κολιέ από πέρλες, το οποίο της είχαν δωρίσει οι γονείς της. 

Πιο αναλυτικά, ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' και η βασιλομήτωρ είχαν χαρίσει στην κόρη τους, ως δώρο γάμου δύο κολιέ, το Queen Anne και το Queen Caroline, τα οποία σήμερα εκτιμούνται γύρω στα 30.000 δολάρια. Αν και επρόκειτο για δύο διαφορετικά κολιέ, η βασίλισσα τα φορούσε μαζί για να πραγματοποιήσει ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, το Queen Anne είχε 46 πέρλες, ενώ το Queen Caroline, που ήταν μεγαλύτερο, περιελάμβανε 50 πέρλες. 

Και ενώ η Ελισάβετ σκόπευε να τα φορέσει στην τελετή, λίγο πριν την έναρξη συνειδητοποίησε πως τα είχε ξεχάσει στο Παλάτι του St. James, όπου τα γαμήλια δώρα που είχε δεχθεί, είχαν τοποθετηθεί σε κοινή θέα. Για καλή της τύχη, ο προσωπικός της γραμματέας Jock Colville, έφυγε αμέσως για να παραλάβει τα κολιέ, ώστε η βασίλισσα Ελισάβετ να μπορεί να τα φορέσει στον γάμο της. 

Ήταν γνωστή, άλλωστε, η αγάπη της βασίλισσας Ελισάβετ για τα κοσμήματα με πέρλες, τα οποία ολοκλήρωναν συχνά τις δημόσιες εμφανίσεις της. Την ίδια αγάπη φαίνεται πως μοιράζεται και η Kate Middleton, που αρκετές φορές έχει φωτογραφηθεί να φορά κοσμήματα με πέρλες σε επίσημες εκδηλώσεις, μέσω της οποίας τιμά και την εκλιπούσα μονάρχη. 

Διαβάστε Επίσης