Βασίλισσα Ελισάβετ | Νέο βιβλίο εξηγεί γιατί δεν είχε σταματήσει την εξωσυζυγική σχέση του Καρόλου με την Καμίλα

Οι αποκαλύψεις για τη σχέση της πριγκίπισσας Diana και της Βρετανίδας μονάρχη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βιογράφος της πριγκίπισσας Diana, Andrew Morton, μόλις κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο 'The Queen: Her Life” στο οποίο περιγράφει μεταξύ άλλων τις σχέσεις ανάμεσα στην πριγκίπισσα Diana και τη βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον χωρισμό της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

"Η Diana πάντα ένιωθε ότι η βασίλισσα ήταν ένας διαιτητής στον γάμο της και πως εκείνη έπρεπε να παρέμβει στη σχέση του Καρόλου και της Parker Bowles. Αλλά η τακτική της βασίλισσας ήταν να περιμένει για το καλύτερο” είπε ο Morton εξηγώντας ότι η βασίλισσα πάντα προσπαθούσε να στηρίξει τη Diana.

Όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο συγγραφέας, αμέσως μετά την ανακοίνωση του χωρισμού της Diana και του Καρόλου, η Diana πήγε δακρυσμένη να δει τη βασίλισσα στο Παλάτι. Μπήκε μέσα πολύ φορτισμένη συναισθηματικά και έλεγε ότι όλοι είναι εναντίον της: "Η βασίλισσα δεν ήξερε τι να κάνει” είχε πει μια βοηθός της και "πάντα σιχαινόταν αυτή τη συναισθηματική αντιπαράθεση και πραγματικά δεν είχε χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο”.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους που κράτησε σχεδόν μια ώρα, η Diana δεν είχε σταματήσει να κλαίει μέχρι που η βασίλισσα την επιβεβαίωσε ότι δεν θα είχε πρόβλημα με την κηδεμονία των δύο γιων της, κάτι που φοβόταν για αρκετό καιρό, πολύ πριν χωρίσει με τον Κάρολο.

Η πριγκίπισσα, σύμφωνα με τον Morton, ήταν εκνευρισμένη που η βασίλισσα δεν είχε προσπαθήσει να σταματήσει την εξωσυζυγική σχέση του Καρόλου και της Καμίλα. Η μονάρχης αλλά και η βασιλομήτωρ Ελισάβετ είχαν αποκλείσει την Πάρκερ από τις εκδηλώσεις του Παλατιού αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τη Diana. "Η πεθερά μου υπήρξε απόλυτα υποστηρικτική αλλά είναι δύσκολο να την κάνεις να πάρει μια απόφαση” είχε πει η Diana. Όπως, εξηγεί ο συγγραφέας, η βασίλισσα είχε επιλέξει να περιμένει και προετοιμαζόταν για τη στιγμή που ο Κάρολος θα ζητούσε ο ίδιος έγκριση για το διαζύγιο, όπως κι έγινε.

Διαβάστε Επίσης