"Είμαι τυχερή που είμαι ζωντανή" | Η μάχη της Blythe Danner με τον καρκίνο, από τον οποίο πέθανε ο σύζυγός της

Η διάσημη ηθοποιός και μητέρα της Gwyneth Paltrow αποκάλυψε τον "αγώνα" που έδωσε κατά του ίδιου τύπου καρκίνου, τον οποίο αντιμετώπισε πριν από 33 χρόνια ο σύζυγός της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Χωρίς να θέλει να προκαλέσει, παρά περισσότερο να βοηθήσει κόσμο, η Blythe Danner αποκάλυψε πως για χρόνια πάλευε με τον καρκίνο, γεγονός που λίγοι γνώριζαν. Η ηθοποιός προσπάθησε να το αντιμετωπίσει υπό άκρα μυστικότητα, χωρίς μάλιστα να επιθυμεί να το μάθουν τα παιδιά της. Ο λόγος; Η Blanner αναγκάστηκε να έρθει να αντιμέτωπη με τον ίδιο τύπο καρκίνου που ήταν η αιτία να πεθάνει ο σύζυγός της και διάσημος σκηνοθέτης και παραγωγός, Bruce Paltrow.

Όπως δήλωσε η Danner, η ίδια διαγνώστηκε το 2018 με αδενοειδή κυστικό καρκίνωμα στους σιελογόνους αδένες, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση. "Όλοι έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο με έναν τρόπο, όμως είναι παράξενο για ένα ζευγάρι να έχει τον ίδιο. Θυμάμαι κοίταξα τον ουρανό και είπα στον Bruce: νιώθεις μοναξιά εκεί πάνω. Είναι μία ύπουλη ασθένεια. Όμως τώρα είμαι καλά. Είμαι τυχερή που είμαι ζωντανή", είπε σε συνέντευξή της στο People. 

Και παρά το γεγονός πως ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή το 2002 από τον ίδιο καρκίνο, εκείνη δεν ένιωσε τον φόβο του θανάτου. Όπως εξήγησε, κατά τη διάγνωση δεν ξαφνιάστηκε, αφού ολόκληρη η νοοτροπία της είχε αλλάξει μετά τον χαμό του συζύγου της. Σε αντίθεση με την κόρη της, Gwyneth Paltrow, η οποία σοκαρίστηκε στο άκουσμα της είδησης"Δεν ξεπερνάς ποτέ αυτή την απώλεια. Ο Bruce ήταν η καρδιά της οικογένειάς μας. Και η ζωή χωρίς εκείνον είναι κάπως χλωμή. Όμως, ο θρήνος είναι η τιμή που πληρώνουμε για την αγάπη", εξήγησε η Danner. 

Πιο αναλυτικά, η ηθοποιός διαγνώστηκε το 2018 όταν άρχισε να μη νιώθει πολύ καλά και να ξεχνάει πράγματα. "Και μετά ένιωσα ένα εξόγκωμα στον λαιμό μου, ακριβώς δίπλα στο σημείο που ο Bruce είχε βρει το δικό του", εξομολογήθηκε. Η Danner υποβλήθηκε σε 2 επεμβάσεις μέσα στα χρόνια, ενώ μία τρίτη εγχείριση έλαβε χώρα το 2020, όπου οι γιατροί κατάφεραν επιτυχώς να αφαιρέσουν τον καρκινικό ιστό. 

Όπως προαναφέρθηκε, η ίδια ήθελε να το κρατήσει κρυφό από τα παιδιά της, Jake και Gwyneth Paltrow, γιατί δεν ήθελε να τους ανησυχήσει. "Ήταν τρομακτικό. Και ήταν παράξενο γιατί ήταν ίδιο με εκείνο του μπαμπά μου. Το αντιμετώπισε με τόση χάρη. Ήμουν εντυπωσιασμένη από το πόσο δυνατή κατάφερε να είναι", είχε δηλώσει η Paltrow σχετικά με την κατάσταση υγείας της μητέρας της. "Νομίζω πως όλοι έχουμε γίνει κάπως πιο δυνατοί. Είναι λίγο ρίσκο - αυτή η ασθένεια και αυτή η ζωή. Όμως, απέκτησα μια καριέρα, σπουδαία παιδιά και έναν αγαπητό σύζυγο. Είμαι ευγνώμων", σημείωσε η Danner. 

Διαβάστε Επίσης