Η Michelle Obama στηρίζει τις κόρες της ακόμα κι αν δεν επιθυμήσουν ποτέ να αποκτήσουν παιδιά

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην πίεση που δέχονται οι σύγχρονες γυναίκες να δημιουργήσουν οικογένεια, όταν για εκείνες μπορεί να μην σημαίνει αυτό ευτυχία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν οι περισσότερες μαμάδες θα εύχονταν για τις κόρες τους να αποκτήσουν σύντομα παιδιά και οικογένεια, για τη Michelle Obama δεν ισχύει το ίδιο. Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ με αφορμή την προώθηση του νέου της βιβλίου "The Light We Carry" αναφέρθηκε στην πίεση που δέχονται οι νέες γυναίκες ως προς την απόκτηση της οικογένειας, αλλά και το τι σημαίνει ευτυχία για τον καθένα. 

Η ίδια δεν δίστασε να εξομολογηθεί πως δεν επιθυμεί απαραίτητα για τις κόρες της, Malia και Sasha, να κάνουν παιδιά, αν δεν είναι πραγματικά αυτό που θέλουν να κάνουν. "Η ευτυχία μοιάζει με διάφορα πράγματα και εμείς ως γυναίκες είμαστε περιορισμένες από αυτούς τους στενούς ορισμούς του πώς μπορείς να γίνεις χαρούμενη, όταν δεν είναι στην πραγματικότητα η αλήθεια", εξήγησε η Obama. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο γεγονός πως πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να παντρευτούν τον λάθος άνθρωπο, επειδή βιάστηκαν να κάνουν αυτό για το οποίο η κοινωνία τους πίεζε, χωρίς καλά καλά να γνωρίζουν τον ίδιο τους εαυτό. 

Γι'αυτό για τις κόρες της επιθυμεί να καταφέρουν να αναπτυχθούν ατομικά, μέχρι να βρουν αυτό που θα τις κάνει ευτυχισμένες. "Θέλω τα κορίτσια μου να περνούν χρόνο με τους εαυτούς τους για να αναπτύξουν κάποιες δεξιότητες ώστε να καταλάβουν πως μπορούν να τα καταφέρουν με ή χωρίς, ότι μπορούν να χτίσουν την ευτυχία τους με φρουφρού και αρώματα και πως μπορούν να είναι χαρούμενες αν επιλέξουν να επικεντρωθούν μόνο στην καριέρα τους, χωρίς να αποκτήσουν ποτέ παιδιά. Θέλω να κάνω τους κόσμους τους μεγαλύτερους για εκείνες", είπε χαρακτηριστικά.

Οι κόρες του διάσημου ζευγαριού, Malia και Sasha, πλέον έχουν το δικό τους διαμέρισμα στο Λος Άντζελες και συχνά καλούν τους γονείς τους για δείπνο και cocktails. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουν τις δικές τους ζωές, πέρα από το πρώην προεδρικό ζευγάρι. Ειδικότερα, η 24χρονη Malia βρίσκεται στην ομάδα των συγγραφέων της νέας σειράς του Daniel Glover, ενώ η 21 ετών Sasha βρίσκεται στο τελευταίο έτος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. Σίγουρα, όμως, γνωρίζουν πως έχουν δύο πολύ υποστηρικτικούς γονείς στο πλευρό τους.

Διαβάστε Επίσης