X

Τι τρώει μέσα στην ημέρα ο βασιλιάς Κάρολος;

Ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες του νέου μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει την έκφραση "τρώω σαν βασιλιάς", ωστόσο δεν θα λέγαμε πως το πραγματικό διατροφικό πρόγραμμα του βασιλιά Καρόλου θα ήταν ο ορισμός αυτής. Ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ολιγαρκής σε ό,τι έχει να κάνει με τις διατροφικές του συνήθειες, προκειμένου να μένει υγιής, αλλά και να σέβεται το περιβάλλον.

Σε αντίθεση με τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πάντα απολάμβανε τέσσερα γεύματα μέσα στην ημέρα, αλλά και ένα ποτήρι gin, ο γιος της προτιμά να πραγματοποιεί δύο γεύματα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ, προσπερνώντας το μεσημεριανό. 

Ειδικότερα, ο 74χρονος μονάρχης - ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά βασιλιάς στον κόσμο που αναλαμβάνει τον θρόνο - έχει μία προτίμηση στη διατροφή που βασίζεται στα λαχανικά και τρόφιμα φυτικής προελεύσεως, προσπαθώντας να αποφεύγει όσο μπορεί το κρέας και το ψάρι, για να μειώσει το αποτύπωμα του άνθρακα.

Όπως είχε αναφέρει ο πρώην βασιλικός ανταποκριτής της Telegraph, Gordon Rayner, ο βασιλιάς θεωρεί το μεσημεριανό πολυτέλεια που δεν ταιριάζει με το απαιτητικό του πρόγραμμα. Μάλιστα, με αφορμή τα 70α γενέθλια του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οίκος Clarence στο Instagram είχε μοιραστεί 70 γεγονότα που αφορούσαν τον Κάρολο, με ένα από αυτά να επιβεβαιώνει πως πράγματι δεν τρώει μεσημεριανό. 

Όσο για το αγαπημένο του φαγητό, ο ίδιος είχε μοιραστεί την αγαπημένη του συνταγή για brunch, που ήταν αυγά στο φούρνο με τυρί. Μάλιστα, σε κάθε γεύμα του, ο Κάρολος απολαμβάνει ένα αυγό βραστό, το οποίο προτιμά να είναι βρασμένο για 3-4 λεπτά και συνήθως το συνδυάζει με τη σαλάτα του. 

Το 2021 ο βασιλιάς Κάρολος είχε εξομολογηθεί στο BBC πως για χρόνια ακολουθεί μία συγκεκριμένη τακτική, όπου δύο φορές στην εβδομάδα αποφεύγει το κρέας και το ψάρι, όπως και μία μέρα στην εβδομάδα δεν καταναλώνει κανένα γαλακτοκομικό. Όσο για τη σοκολάτα που η μητέρα του λάτρευε, ο ίδιος φαίνεται πως δεν συγκινείται, όπως είχε δηλώσει ο πρώην μάνατζερ της Ουαλικής Μαγειρικής Ομάδας, Graham Tinsley, και το ίδιο ισχύει και για τον καφέ και το σκόρδο. 

Βέβαια, δεν θα πει όχι στα μπισκότα που συνοδεύουν το αγαπημένο του τσάι Darjeeling, ωστόσο επιθυμεί πάντα να είναι ζεστά, σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. "Ο Κάρολος απολαμβάνει το τυρί με τα μπισκότα στο τέλος κάθε γεύματος. Από τη στιγμή που είναι ιδιόρρυθμος σε όλα, επιμένει να είναι σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Το προσωπικό διατηρεί ένα ζεστό τηγάνι για να βεβαιωθεί πως είναι πάντα ζεστά σύμφωνα με την προτίμησή του", είχε δηλώσει πηγή πριν από λίγο καιρό. 

Διαβάστε Επίσης