Το ασυνήθιστο πρωινό της πριγκίπισσας Άννας που τρώει σε καθημερινή βάση

Η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ ενδέχεται να έχει ανακαλύψει το μυστικό για φουλ ενέργεια μέσα στην ημέρα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Άννα ανακηρύχθηκε ως το πιο σκληρά εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας για το 2021, γεγονός που μαρτυρά πως η κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ έχει ανακαλύψει το μυστικό για να έχει μέσα στην ημέρα αρκετή ενέργεια. Όπως εξήγησε ένας πρώην σεφ της βασιλικής οικογένειας, η πριγκίπισσα Άννα προτιμά να παίρνει κάθε ημέρα το ίδιο πρωινό, το οποίο είναι οι μαύρες, ώριμες μπανάνες. 

Διαβάστε Επίσης

Η πριγκίπισσα Άννα τρώει μόνο τις μπανάνες που μοιάζουν να έχουν χαλάσει, όμως στην ουσία, παρά την άσχημη εμφάνισή τους, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει πως αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο σεφ Darren McGrady, που δούλευε για τη βασιλική οικογένεια πάνω από 15 χρόνια, "η πριγκίπισσα Άννα προτιμούσε τις μπανάνες της σχεδόν μαύρες, πολύ ώριμες, γιατί η πέψη τους είναι ευκολότερη".

Σύμφωνα με έρευνες, οι ώριμες μπανάνες έχουν να προσφέρουν στον οργανισμό πολλά οφέλη, αφού έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα προλαμβάνουν ή καθυστερούν την καταστροφή των κυττάρων στο σώμα. Πιο αναλυτικά, στις ώριμες μπανάνες, η χλωροφύλλη και το άμυλο μετατρέπονται σε ζάχαρη, γι' αυτό και οι πιο σκούρες μπανάνες είναι και πιο γλυκές.

Παράλληλα, ισχύει η άποψη πως χωνεύονται πιο εύκολα από τις πιο άγουρες και είναι ιδανικές για άτομα που αντιμετωπίζουν στομαχικά προβλήματα. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς είναι η κατανάλωση της ζάχαρης μέσα στην ημέρα, καθώς όπως προαναφέρθηκε οι σκουρόχρωμες μπανάνες περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα του ζαχάρου στον οργανισμό, αν γίνει υπερβολική κατανάλωση τέτοιων τροφών.

Διαβάστε Επίσης