Η βασίλισσα Ελισάβετ γνωρίζει το μυστικό της μακροζωίας

Η μονάρχης θα κλείσει τον Απρίλιο τα 96, έχοντας διατηρήσει μέσα στις δεκαετίες μια συγκεκριμένη ρουτίνα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πολλές φορές έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας, προσπαθώντας να εντάξετε στην καθημερινότητα σας ένα πιο υγιεινό lifestyle. Αντί να κάνετε πειράματα, μπορείτε να πάρετε έμπνευση από το πιο διάσημο ζωντανό παράδειγμα, που δεν είναι άλλο από τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία στα 95 της φαίνεται πως γνωρίζει πολύ καλά το πώς πρέπει να ζει κανείς μια γεμάτη ζωή.

Διαβάστε Επίσης

Πιο αναλυτικά, η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι η μοναδική μονάρχης που θα γιορτάσει φέτος τον Πλατινένιο Ιωβηλαίο, έχει μία ρουτίνα, την οποία ακολουθεί τις τελευταίες δεκαετίες, που μάλλον οφείλεται στη μακροζωία της. Ειδικότερα, η βασίλισσα Ελισάβετ είναι φαν του καλού ύπνου, της γυμναστικής και του γενικότερου υγιεινού τρόπου ζωής. 

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η βασίλισσα Ελισάβετ αποσύρεται στο δωμάτιό της κατά τις 11 το βράδυ, πράγμα που σημαίνει πως θα αποκτήσει τουλάχιστον 8.5 ώρες καλού ύπνου κάθε βράδυ. Άλλωστε, έρευνες έχουν δείξει πως ο επαρκής ύπνος συμβάλλει στη μακροζωία, σε αντίθεση με την έλλειψη αυτού που αυξάνει τις πιθανότητες της θνησιμότητας. Επιπλέον, για να βοηθήσει τον ύπνο της, η βασίλισσα Ελισάβετ πάντα έχει μία θερμοφόρα ανάμεσα στα σκεπάσματα, δεδομένου του χειμωνιάτικου κρύου στην Αγγλία. 

Βασίλισσα Ελισάβετ corgi

Εκείνο, όμως, που της προσφέρει ποιοτικό ύπνο είναι ότι κοιμάται μόνη της, όχι μόνο τώρα που ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, έφυγε από τη ζωή, αλλά τα περισσότερα χρόνια του γάμου τους. Όπως είναι διαδεδομένο στην Αγγλία, στην ανώτερη τάξη τα ζευγάρια έχουν ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες. "Δεν θέλεις να ενοχληθείς από το ροχάλισμα ή από το να σε ακουμπάει ένα πόδι. Μόνο όταν θέλεις να νιώσεις ζεστασιά, μπορείς να μοιραστείς το δωμάτιό σου κάποιες φορές. Είναι ωραίο να μπορείς να επιλέξεις", είχε δηλώσει η ξαδέρφη της βασίλισσας Ελισάβετ, Lady Pamela Hicks. 

Με τόση ενέργεια, λοιπόν, από έναν αποδοτικό ύπνο, η μονάρχης μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις τις ημέρας, αλλά και στις ασκήσεις γυμναστικής της. Πιο συγκεκριμένα, η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει μεγάλους περιπάτους μέσα στην ημέρα, συνήθως μαζί με τα σκυλάκια της, στις εκτάσεις του Κάστρου του Windsor ή στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Επιπλέον, μέχρι πρόσφατα απολάμβανε να κάνει ιππασία, μία δραστηριότητα που λέγεται πως καίει 400 θερμίδες την ώρα. 

Τον τελευταίο χρόνο, η βασίλισσα χρειάστηκε να κάνει ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της, όπως συνέστησαν οι γιατροί της, με τη μονάρχη να απουσιάζει από σημαντικές δημόσιες εκδηλώσεις. Όμως, όπως είχε δηλώσει ο πρίγκιπας Κάρολος πριν από λίγο καιρό, η μητέρα του είναι καλά στην υγεία της και συνεχίζει με τα καθήκοντά της από το σπίτι. 

Διαβάστε Επίσης