Βασίλισσα Ελισάβετ | Η μυστική χειρονομία που χρησιμοποιεί για να επικοινωνήσει με το προσωπικό της

Τα σήματα που η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιεί για να βγει από ανεπιθυμήτες καταστάσεις.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πόσες φορές άραγε η βασίλισσα Ελισάβετ να έχει βρεθεί σε συνομιλίες στις οποίες ένιωσε άβολα, θέλοντας με κάποιο τρόπο να ξεγλιστρήσει από τον συνομιλητή της; Αυτό είναι ίσως κάτι που δεν θα το μάθουμε ποτέ καθώς η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να μη δείξει αγενής, έχει κάποιες μυστικές χειρονομίες που χρησιμοποιεί ώστε να επικοινωνήσει με το προσωπικό της σε δημόσιες εκδηλώσεις, χωρίς να την καταλάβει κανείς.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με τον βασιλικό ιστορικό, Hugo Vickers, η βασίλισσα Ελισάβετ χρησιμοποιεί το δαχτυλίδι αρραβώνων που της είχε προσφέρει ο πολυαγαπημένος της σύζυγος, το οποίο ήταν σχεδιασμένο από τον ίδιο τον πρίγκιπα Φίλιππο, χρησιμοποιώντας τα μπριγιάν από μία τιάρα της μητέρας του, πριγκίπισσας Αλίκης. Πιο αναλυτικά, όταν η ίδια επιθυμεί να σταματήσει μία συνομιλία, γυρνάει το δαχτυλίδι γύρω από το δάχτυλό της, πράγμα που σημαίνει πως κάτι πρέπει να γίνει άμεσα εκείνη τη στιγμή ή ότι θέλει να εξέλθει μιας συζήτησης χωρίς καθυστέρηση. 

βασίλισσα Ελισάβετ δαχτυλίδι

Πέρα όμως από το δαχτυλίδι της, η πρώην πρέσβης των Η.Π.Α. Capricia Penavic Marshall, είχε δηλώσει πως η βασίλισσα Ελισάβετ έχει κι άλλους τρόπους να δείξει τα συναισθήματά της προς το προσωπικό της. Ειδικότερα, η μονάρχης χρησιμοποιεί την τσάντα που συχνά κρατάει σε δημόσιες εμφανίσεις της και αναλόγως με τον τρόπο που τη φοράει, αυτό σημαίνει κάτι διαφορετικό. Αν για παράδειγμα βρίσκεται σε ένα μέρος του ώμου της, σημαίνει πως η συζήτηση πηγαίνει εξαιρετικά και δεν χρειάζεται να την ενοχλήσουν. Αντίθετα, αν η τσάντα βρεθεί πιο χαμηλά, αυτόματα το προσωπικό της καταλαβαίνει πως πρέπει να επέμβει για να τη σώσει από τη συζήτηση. 

βασιλισσα Ελισάβετ

Από την άλλη, για την περιβόητη τσάντα της λέγεται πως μέσα συνήθως βρίσκεται το κινητό της τηλέφωνο, με το οποίο μπορεί να μιλάει ανά πάσα στιγμή με τα εγγόνια της, όπως είχε επιβεβαιώσει η Marshall. 

Διαβάστε Επίσης