Καμίλα Πάρκερ | Έδωσε τέλος σε μία από τις πιο παλιές παραδόσεις του Παλατιού

Η νέα queen consort έθεσε τους δικούς της όρους στο βρετανικό Παλάτι.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Καμίλα Πάρκερ έδωσε τέλος σε μια από τις πιο παλιές παραδόσεις του βρετανικού Παλατιού, αφού δήλωσε ότι δεν θα έχει ΄κυρίες επί των τιμών' ως νέα queen consort.

Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου, αντίθετα, θα έχει 6 βοηθούς "συντρόφους” όπως τις χαρακτήρισε για να την βοηθούν σε πρακτικά θέματα στις βασιλικές της υποχρεώσεις και να την συμβουλεύουν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κυρίες επί των τιμών της βασίλισσας Ελισάβετ θα παραμείνουν στον ρόλο τους αλλά θα είναι "κυρίες του Παλατιού” βοηθώντας το βασιλικό ζεύγους σε σημαντικές εκδηλώσεις και επισκέψεις στο Buckingham.

Οι 6 γυναίκες που θα συνοδεύουν την νέα queen consort στον ρόλο της θα είναι οι Sarah Troughton, Jane von Westenholz, Fiona the Marchioness of Lansdowne, Lady Katharine Brooke, Baroness Carlyn Chisholm και η καλή φίλη της Καμίλα, Lady Sarah Keswick.

Πρόκειται για έξι γυναίκες που το βασιλικό ζεύγος γνωρίζει πολλά χρόνια και θεωρούνται πολύ έμπιστες ενώ για τον νέο τους ρόλους θα πληρώνονται όσο και οι "κυρίες επί των τιμών”, ένα ποσό που καλύπτει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα έξοδά τους.

"Η queen consort δεν ήθελε κυρίες επί των τιμών και οι 'σύντροφοί' της θα έχουν διαφορετικό ρόλο. Είναι εκεί για να παρέχουν στην βασίλισσα στήριξη και παρέα. Στο τέλος μιας πολυάσχολης μέρας είναι ωραίο να έχεις δίπλα σου ένα φίλο”, ανέφερε εργαζόμενος του Παλατιού στη Sunday Times.

Ποιες είναι οι νέες 'queen's companions'

H 68χρονη Lady Lansdowne είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και είναι γνωστή επαγγελματικά ως Fiona Shelburne. Ο σύζυγός της, Marquess of Lansdowne, είναι ένας από τους πιο στενούς φίλους του βασιλιά Καρόλου.

Η Lady Brooke, κόρη της Lady Susan Hussey – κυρία επί των τιμών της βασίλισσας Ελισάβετ, ασχολείται με τις ιπποδρομίες ενώ η 69χρονη Sarah Troughton είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το τίτλο Lord-Lieutenant του Wiltshire και είναι ξαδέλφη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Lady Sarah είναι η πιο παλιά και πιο στενή φίλη της Καμίλα και είναι παντρεμένη με τον πρώην διευθυντή της τράπεζας Hambros bank και της ποδοσφαιρικής ομάδας Arsenal. Όσο για την Baroness Chisholm είναι συνταξιούχος νοσοκόμα και υπήρξε εκπρόσωπος του Συντηρητικού κόμματος στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Η Καμίλα προσέλαβε και τον πρώτο της σύμβολο, τον Major Ollie Plunkett που θα εργάζεται μαζί με τον ιδιωτικό της γραμματέα. Η queen consort αναμένεται να εμφανιστεί μαζί με τις 'queen's companions' για πρώτη φορά σε εκδήλωση του Παλατιού για τη βία κατά των γυναικών στις 29 Νοεμβρίου.

Διαβάστε Επίσης